هر خونریزی دستگاه گوارش تحتانی نشانه هموروئید نیست
فلوشیپ جراحی کلورکتال وکولون دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: برغم اینکه بیماری هموروئید بسیار شایع است، ولی نمیتوان هر خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را بیماری هموروئید ربط داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی؛ دکتر فخرالسادات انارکی به رایجترین باورهای غلط درباره بیماریهای دستگاه گوارش تحتانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین معضلاتی که در این حوزه به یکی از باورهای غلط مبدل شده علامتهای رایج مربوط به بیماری هموروئید است.
فلوشیپ جراحی کلورکتال وکولون دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: یکی از شایعترین مشکلاتی که بیماران با مراجعه به کلینیکهای کلورکتال از آن شکایت میکنند، خونریزی دستگاه گوارش تحتانی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: متأسفانه اکثریت افراد این تصور اشتباه را دارند که هر خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی مربوط به بیماری هموروئید است.
خانم دکتر انارکی افزود: برغم اینکه بیماری هموروئید بسیار شایع است، ولی نمیتوان تمام علتههای خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را بیماری هموروئید ربط داد.
فلوشیپ جراحی کلورکتال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بیماریهای جدیتر و خطرناکتری در دستگاه گوارش تحتانی با نشانههای اولیه خونریزی بروز میکنند ادامه داد: متأسفانه باورهای غلط در این زمینه میتواند منجر به تأخیر در تشخیص و درمان شود از مهمترین این بیماریها میتوان به سرطانهای دستگاه گوارش و نیز بیماریهای التهابی روده (IBD) اشاره کرد.
خانم دکتر انارکی با اشاره به روند روبه رشد سرطانهای دستگاه گوارش گفت: سرطان دستگاه گوارش سومین علت مرگ و میر را به خود اختصاص داده است و متأسفانه هم اکنون شاهد شیوع این بیماری در سنین پایینتر هستیم.
فلوشیپ جراحی کلورکتال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه پیشتر غربالگریهای سرطانهای روده از سن ۵۵ سال به بالا انجام میشد افزود: هم اکنون سن غربالگری به ۴۵ سال رسیده است.
خانم دکتر انارکی با بیان اینکه مشکلاتی در راست روده علامتهای مشابه به هموروئید را ایجاد میکند عنوان کرد: بارها شاهد بودهایم بیماری با مشکلاتی مثل خونریزی از مقعد، اختلالات دفعی و تغییر اجابت مزاج مراجعه کرده و با تشخیص هموروئید شش ماه تا یکسال تحت درمان بوده است در حالیکه بیمار مبتلا به سرطان تشخیص داده نشده بوده است.
* خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی را جدی بگیریم
این جراح کلورکتال دانشگاه با بیان اینکه سرطانهای مربوط به دستگاه گوارش چنانچه به موقع تشخیص داده نشوند مشکلات جبرانناپذیری برای بیمار ایجاد میکنند تأکید کرد: تشخیص بهموقع میتواند منجر به درمان مناسب و بهرمندی بیمار از طول عمر مناسب و نرمال شود و این در شرایطی است که تشخیص با تاخیر نیز بیماری را به مرحله غیر قابل درمان میرساند.
دکتر انارکی افزود: آگاه کردن جامعه از علامتهای بیماریهای گوارشی ار رسالتهای مهم بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی است.
فلوشیپ جراحی کلورکتال وکولون دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: چنانچه فردی با مشکلاتی در دفع یا خروج خون از مقعد مواجه شد باید با جدی گرفتن این علایم و مراجعه به متخصصان گوارش یا جراحان کولورکتال مورد بررسی و درمان مناسب قرار بگیرد.