پخش زنده
امروز: -
با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن هم دچار تغییر و تحول می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به برخی بیماری ها می شود . بیماری هایی مانند:دمل ها، ورم های چرکی، جوش ها، خارش، ورم های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته ها و بیماری های دیگر از این دست هستند .
با توجه به افزایش غلظت گرد و غبار کشور در فصل بهار ، متخصصان طب سنتی توصیه می کنند برای در امان ماندن از بیماری ها در این فصل به خوراکی ها و نوشیدنی های مصرفی توجه کنید.
همچنین کارشناسان طب سنتی توصیه می کنند از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک استفاده کنید.
سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام های داخلی، ضعیف تر می شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذاهای سنگین تر و چرب تر را کاهش دهیم.
در فصل بهار غذای کمتری بخورید
در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر می کند و اخلاط بدن با گرم تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد می شوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش می یابد، بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مشکلات کمتری گردید، غذای کمتری مصرف نمایید. کم خوری در بهار باعث می شود بدن راحت تر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مشکلات کمتری شود.
از مصرف خوراکی هایی با مزاج گرم پرهیز نمایید
در فصل بهار خوراکی هایی با مزاج گرم مانند غذا های چرب و سرخ کردنی، خوراکی های تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویه های دارای مزاج گرم را نخورید؛ بلکه بهتر است غذاهای خنک،غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل شود.
ورزش زیاد و حمام مکرر در فصل بهار ممنوع است
در فصل بهار، غذا های گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید. همچنین از حمام مکرر خودداری شود و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده شود.از خوردن غذاهای کنسروی و مانده نیز پرهیز کنید
در فصل بهار، غذاهای شور، غذاهای کنسروی، مانده، غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.
گرسنگی نکشید
گرسنگی سبب تحریک بیشتر اخلاط می شود پس نباید اجازه دهید که بیش از حد گرسنه شده و سپس غذا بخورید. در این فصل هنگام گرسنگی بهتر است مواد غذایی سبک و کم کالری مثل میوه ها و سبزیجات را میل کنید.
گوشت کمتر مصرف کنید
در فصل بهار بهتر است گوشت گوسفند، گوساله، گاو کمتر مصرف شود زیرا مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن می شود و به علت گرم و تر بودن فصل بهار، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن می شود.
در این فصل بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین مصرف شود. همچنین با گرم شدن هوا، قدرت هاضمه کاهش یافته و معده افراد نمی تواند غذاهای گوشتی را هضم کند و هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن می سازد.
بدنتان را پاکسازی نمایید
در فصل بهار پاکسازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امر نقش مهمی خواهد داشت؛ در صورت پاک نشدن کبد از سموم، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمی شود و باعث بروز بیماری ها، ایجاد دمل های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ های بدن به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن جمع شده اند، می شوند.
در بهار هر فرد باید پاک سازی بدن انجام دهد. این پاکسازی متناسب با عادت ها و قابلیت های فردی افراد از طریق قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف داروهای مسهل انجام می شود.
مصرف این نوشیدنی ها در فصل بهار مفید است
همانطور که میدانید در فصل زمستان سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن به وجود می آید. در این فصل بهتر است، شربت های خنک مانند لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.
این مواد را در سبد خوراکی های تان بگنجانید
بهترین و مفیدترین غذاها در فصل بهار سبزی و حبوبات محسوب می شود، بنابراین بهتر است در وعده ناهار و شام از سبزی ها فصل، سبزی های صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزی های تازه و با طراوت استفاده کنید.