رئیس سازمان غذا و دارو گفت: توقفی که در مسیر تخصیص ارز دارو اتفاق افتاده بود در این هفته با پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار از طرف بانک مرکزی برطرف می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر رسول دیناروند امروز افزود: بانک مرکزی تعهد کرده است، ۱۰۰میلیون دلار دیگر نیز هفته آینده به واردات دارو و مواد اولیه دارویی اختصاص دهد و به این ترتیب، تخصیص ارز خرید دارو در ماه مهر تکمیل می شود.
وی با بیان این که دولت یازدهم در ابتدای کار با بانک مرکزی درخصوص راه اندازی مسیر جدیدی برای تامین ارز دارو توافق کرده است، گفت: در این مسیر، بانک مرکزی سالانه ارز مورد نیاز برای خرید دارو و مواد اولیه دارویی را تعیین می کند و هر سه ماه در اختیار بانک های عامل قرار می دهد تا به صورت سپرده ارزی، صرف ثبت سفارش، حواله های دارویی و گشایش اعتبار برای شرکت های واردکننده و تولیدکنندگان داخلی دارو شود.
دکتر دیناروند گفت: در این مسیر، شرکت ها و تولیدکنندگان سه ماه فرصت دارند تا ارز دریافت شده را تسویه کنند ضمن این که این سه ماه قابل تمدید است و لازم نیست معادل ریالی آن نیز به بانک پرداخت شود.
وی با اشاره به این که با وجود توافق های لازم بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت، مسیر جدید تخصیص ارز دارو هنوز اجرایی نشده است گفت: مطمئنیم اگر ارز دارو از این مسیر تامین و تدارک شود، قیمت های دارو به سه یا چهار سال قبل برمی گردد و با وجود مشکلات کنونی ارز، حتی صنعت داروسازی ما شکوفا می شود و ضعف های مالی شرکت های واردکننده نیز برطرف خواهد شد.
رییس سازمان غذا و دارو افزود: در حال حاضر هنوز تخصیص ارز طبق روال قبل و به صورت هفتگی از طرف بانک های عامل صورت می گیرد و هر گونه توقف، می تواند تامین و تدارک دارو را در کشور مختل کند.
وی ارز مورد نیاز برای تامین دارو را در کشور هر ماه حدود۲۰۰میلیون یورو اعلام و اضافه کرد: خوشبختانه عملکرد بانک مرکزی در شش ماهه نخست امسال بسیار مثبت بوده و مشکلات تامین دارو در این شش ماه هر ماه بهتر برطرف شده است به گونه ای که در شهریور بهترین شرایط تخصیص به موقع ارز را به دارو داشتیم و امیدواریم توقف به وجود آمده در مهر دیگر در آبان تکرار نشود.
دکتر دیناروند با بیان این که بیش از هزاران قلم دارو در کشور تولید می شود و صدها قلم نیز وارد می کنیم، تاکید کرد: تامین و تدارک دارو کاری دائمی است.
وی گفت: خرید دارو و مواد اولیه دارویی از خارج از کشور از طریق بخش خصوصی است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر آنها نظارت و کنترل دارد؛ در این مسیر، دستگاه های دیگری همچون بانک مرکزی نقش مهمی دارد.
افزوده شدن شمار دیگری از داروهای خاص به فهرست بیمه ها
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت همچنین از جلسه ای امروز خود با مسئولان بیمه ها خبر داد گفت: شمار دیگری از داروهای بیماران خاص و صعب العلاج به فهرست پوشش مضاعف بیمه ای، اضافه شد.
دکتر رسول دیناروند افزود : وزارت بهداشت تاکنون۴۰۰میلیارد تومان به منظور افزایش فرانشیز بیمه، در اختیار شرکت های بیمه گر قرار داده است و این مبلغ تا پایان سال به ۱۲۰۰میلیون تومان می رسد.
وی با اشاره به این که بیمه ها نیز این روند را به خوبی عملیاتی کرده اند؛ اضافه کرد: بر اساس تفاهم نامه وزارت بهداشت با شرکت های بیمه گر، این شرکت ها موظف شدند تا پایان سال مابه التفاوت قیمت بخش عمده ای از داروهای بیماران خاص و صعب العلاج را بپردازند و بیماران داروهایشان را به قیمت سال قبل خریداری کنند.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: این تفاهم نامه با تایید معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور برای سال۹۳نیز قابل اجرا و ردیف اعتباری آن نیز لحاظ شده است.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با افزایش شمار داروهای بیماران خاص و صعب العلاج به مجموعه بیمه مضاعف، مشکلات این بیماران کمتر شود.
هزینه خرید سه داروی بیماران ام اس هر ماه ۵۰ هزار تومان
رییس سازمان غذا و دارو گفت: هزینه سه داروی اصلی مبتلایان به ام اس تولید داخل، ماهانه حدود۵۰ هزار تومان است.
دکتر رسول دیناروند در پاسخ به پرسشی درباره افزایش سه برابری قیمت داروی بیماران ام اس و نگرانی این بیماران، افزود: در حال حاضر سه داروی اصلی مبتلایان به ام اس در داخل تولید می شود و به این علت، پوشش بیمه ای نمونه های خارجی این داروها حذف شده است.
وی اضافه کرد: با این وجود، دولت حدود یک میلیون تومان از هزینه داروهای خارجی این بیماران را به صورت یارانه می پردازد و اگر بیماری بخواهد داروهای خود را کاملا از انواع خارجی تهیه کند، ماهانه هزینه ای حدود۶۰۰ هزار تومان باید بپردازد.
دکتر دیناروند در عین حال افزایش قیمت داروهای مبتلایان به ام اس را تایید کرد و گفت: افزایش قیمت این داروها در مدت زمانی چند ساله اتفاق افتاده و هر بار به این منظور بوده که دولت خواسته است قیمت این داروها را واقعی کند اما در همه این شرایط، به علت وضع خاص این بیماران و ضرورت دوری آنها از اضطراب و نگرانی، دولت بخش عمده ای از هزینه داروهای این بیماران را حتی در انواع خارجی تقبل کرده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود از مبتلایان و همچنین پزشکان معالج این بیماران خواست درمان را با داروی ایرانی آغاز کنند و اجازه دهند عملکرد این داروها که پس از ارزیابی های متعدد آزمایشگاهی و بالینی به تایید وزارت بهداشت رسیده است، سنجیده شود و اگر بدن بیماری پس از مدتی فرصت دادن و امتحان نمونه های مختلف، به داروی ایرانی پاسخ نداد، آنگاه پزشک، داروهای خارجی تجویز کند.