نتایج تازهترین تحقیقات نشاندهنده تاثیر مصرف غذای سرخ شده بر سلامت روان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, یک گروه تحقیقاتی در هانگژو چین اعلام کردند: مصرف مکرر غذاهای سرخ شده، به ویژه سیب زمینی سرخ شده، ۱۲ درصد بیشتر خطر اضطراب و ۷ درصد بیشتر خطر افسردگی نسبت به افرادی که غذاهای سرخ شده مصرف نمیکنند، در پی دارد.
بر اساس این تحقیقات، ارتباط میان مصرف سیب زمینی سرخ شده و افسردگی در میان سنهای پایینتر به ویژه جوانان آشکارتر است.
غذاهای سرخ شده از عوامل شناخته شده برای چاقی و فشار خون بالا است. طبق مقاله منتشر شده در مجله PNAS، نتایج تحقیقات جدید مسیری را در اهمیت کاهش مصرف غذای سرخ شده برای سلامت روان باز میکند.
با این حال، کارشناسان تغذیه معتقدند ایننتایج اولیه است و لزوماً مشخص نیست که آیا غذاهای سرخشده باعث مشکلات سلامت روان میشود یا افرادی که علائم افسردگی و اضطراب را تجربه میکنند به غذاهای سرخشده روی آوردهاند.
در این مطالعه ۱۴۰ هزار و ۷۲۸ نفر ارزیابی شدند و پس از حذف شرکت کنندگانی که در دو سال اول تشخیص داده شد افسردگی داشتند، در مجموع ۸ هزار و ۲۹۴ مورد اضطراب و ۱۲ هزار و ۷۳۵ مورد افسردگی در افرادی که غذای سرخ شده مصرف میکردند، مشاهده شد.