مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی: گاهی دو نانوا با یک نوع آرد، نان متفاوتی تولید میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بر این عقیده است که با تمهیدات اجرا شده کیفیت آرد مصرفی در نانواییهای استان خوب است و کیفیت نان یک مؤلفه نسبی است.
ملکی گفت: ۵۰ درصد کیفیت نان مرتبط با نوع آرد و ۵۰ درصد مرتبط با نانوا و واحد نانوایی است، در واقع مهارت نانوا و تجهیزات در این رابطه بی تأثیر نیست.
او با اشاره به اینکه ماهیانه حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن آرد معادل ۳۱۳ هزار کیسه در سطح استان توزیع میشود اضافه کرد: کیفیت نان از نانوا به نانوا و فرد به فرد متفاوت است و هرکس تعریفی از کیفیت دارد، گاهی دو نانوا با یک نوع آرد، نان متفاوتی تولید میکنند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: این اداره کل وظیفه تأمین آرد و نان را بر عهده دارد و برای تهیه نان، باید ابتدا نسبت به تأمین گندم اقدام شود.
ملکی افزود: گندم مصرفی برای آرد با اولویت کشاورزان داخل کشور تهیه میشود و در کنار گندم خریداری شده در داخل، حدود ۷۰ هزار تن گندم از سایر استانها و گندمهای وارداتی به استان با گندم تولید شده در استان مخلوط شده تا کیفیت آرد افزایش پیدا کند.
او کیفیت گندم تولیدی استان مرکزی پایینتر از گندم استانهای شمالی دانست و عنوان کرد: اگر گندم تولیدی در استان مرکزی نیز مثل سایر استانها از جمله استانهای شمالی کیفیت بالاتری داشت، شاید نیاز به واردات نبود، اما با توجه به احتیاج موجود، گندم باکیفیت وارد استان شده و هنوز هم در حال واردات هستیم تا کیفیت بهتری ایجاد شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با تأکید بر رصد و نظارت بر کیفیت آرد خاطرنشان کرد: شاخص کیفیت آرد و نان در استان مطابق استاندارد ۱۰۳ ملی گندم و آرد و نان است و همواره بر استاندارد بودن کیفیت آرد و نان استان تأکید میشود.
ملکی گفت: در استان مرکزی ۱۱ کارخانه آرد وجود دارد که ۹ کارخانه از این تعداد، فعال هستند. این کارخانجات به صورت روزانه از سوی مراجع ذیربط رصد و تولیدات آنها رصد میشود.