شرایط جوی و بارندگیهای مناسب بهار امسال در شهرستان خلخال موجب افزایش رویش انواع سبزیهای محلی (تره) شده و برداشت این سبزیها در مقایسه با سال قبل افزایش یافته است.
به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی، به طور متوسط از هر هکتار زمین کشاورزی و یا چمنزار طبیعی میتوان ۲۰ کیلوگرم تره محلی جمعآوری کرد و میزان برداشت این محصول بسته به شرایط جوی مناسب و بارندگیها در سطح مناطق مختلف این شهرستان متفاوت است.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: بر خلاف سالهای گذشته که با افزایش زودهنگام هوا زمان برداشت ترهمحلی در این شهرستان از اوایل فروردین ماه صورت می گرفت، امسال زمان برداشت انواع تره محلی و به دلیل کاهش نسبی دمای هوای منطقه از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده است.
حسن نورمحمدی اضافه کرد: از بین انواع سبزیها و ترههای محلی که زمینه رشد آنها در مزارع این شهرستان وجود داشته و مورد استفاده مردم خلخال قرار میگیرد، میتوان به کنگر ، ایپیکچه ، غازایاقی ، قوین قولاغی، قوزی قولاغی ، چمن زره سی ، یملیک ، خروس گوزی ، اینک امجگی ، پیشیک جیرناقی ، بولاق اوتی ، یارپوز ، چله داغ ، جهره قولاغی ، قرمزی شالوار ، ابلیک ، بابانیک ، خاش خاش ، قویون گوزی ، امه کومهجی و بوغدا ترهسی اشاره کرد.
برخی از شهروندان خلخالی میگویند که با عرضه سبزیهای مزرعهای که برای رشد سریع و کثیر آنها از انواع کودهای شیمیایی و حیوانی استفاده میشود، طعم و مزه دلچسب سبزیهای خودرو و با خواص درمانی را آرام آرام بهورطه فراموشی سپرده، در حالی که در گذشته مصرف پخته استفاده از تره محلی دست کم ۱۰ بار در طول فصل بهار به مردم سفارش شده است.