گروههای مقاومت فلسطینی خارج از اراضی اشغالی یکی پس از دیگری در جلوگیری از تجاوزات و تعرضات صهیونیستها به مسجد الاقصی وارد عمل میشوند.
ترکشهای تجاوزات جدید به مسجد الاقصی به جولان سوریه رسید
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ حملات موشکی اخیر از خاک سوریه به مناطق اشغالی جولان را میتوان مشابه حملاتی دانست که پنج شنبه گذشته در واکنش به تجاوزات و تعرضات جدید صهیونیستها به مسجد الاقصی صورت گرفت از جنوب لبنان به شهرکهای صهیونیست نشین واقع در شمال فلسطین اشغالی روی دادو این پیام را به صهیونیستها داد که استمرار این تجاوزات و تعرضات همه نیروهای مقاومت را از هر سو وارد میدان خواهد کرد و واکنش گروههای مقاومت اینبار بسیار گستردهتر از عملیات شمشیر قدس خواهد بود.
از اینرو تیپ قدس وابسته به جنبش جهاد اسلامی فلسطین مسئولیت حملات موشکی اخیر به مناطق اشغالی جولان را برعهده گرفت که طی دو نوبت ۶ موشک به اهداف صهیونیستی شلیک شد.
در نوبت نخست سه موشک شلیک شد براساس گزارش منابع صهیونیستی، یکی از این راکتها در داخل خاک سوریه، دومی در اردن و سومی هم در منطقه موشاو میتسار در جولان اشغالی فرود آمد.
درنوبت دوم نیز سه موشک دیگر شلیک شد که دو فروند از این راکتها در منطقه بازی در جولان اشغالی فرود آمده و یک دیگر فروند به ساختمانی در شهرک صهیونیستنشین «نِیتور» اصابت کرده است.
لواء القدس در بیانیهای گفت: «هدف قرار دادن اماکن اشغالی در جولان در پاسخ به حملات به مسجدالاقصی صورت میگیرد. ما اسرائیل را به پاسخ قاطع از جبهه جنوب سوریه در برابر هرگونه تجاوز تهدید میکنیم».
این حملات بلافاصله با استقبال گروههای مقاومت فلسطینی در داخل اراضی اشغالی همراه شد و مسئول اطلاع رسانی کمیتههای مقاومت فلسطین ضمن تبریک این حملات آن را مؤید همبستگی، یکپارچگی و وحدت همه عرصهها و جبههها در برابر تجاوزات دشمن صهیونیستی وتاکیدی بر این امر دانست که قدس و مسجدالاقصی خط قرمز است و به خاطر آن درگیری با دشمن صهیونیستی از جغرافیای فلسطین فراتر خواهد رفت.
درگیریهای مسجدالاقصی در سال ۲۰۲۱ به آغاز جنگ ۱۰ روزه بین اسرائیل و حماس منجرشد. درگیریهای اخیر، خاطرات آن جنگ را دوباره زنده کرد.فیلمهای ضبطشده با تلفن همراه از داخل مسجدالاقصی نشان میدهد که پلیس نمازگزاران را مورد ضرب و شتم قرار میدهد.
جلوگیری از استمرار تجاوزات هوایی اسرائیل به سوریه مستلزم دستیابی به توان بازدارندگی و دفاع پیشدستانه
با وجود اینکه لشگر قدس مسئولیت این حملات را برعهده گرفته و هدف عملیات را نیز تلافی تعرضات و تجاوزات جدید به مسجد الاقصی اعلام کرده است، اما باز ارتش این رژیم آن را بهانه حملات جدید به سوریه قرار داده است.
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که جنگندههای این رژیم، یک مجتمع نظامی لشکر چهارم ارتش سوریه راعلاوه بر یک رادار و مواضع توپخانه ارتش سوریه مورد هدف قرار داده است. افزون بر این، یک پهپاد اسرائیلی نیز، سکوی شلیک راکت از خاک سوریه را هدف قرار داده است. همچنین در این بیانیه ارتش صهیونیستی با لحنی تهدید آمیز دمشق را مسئول آنچه در اراضی سوریه میگذرد، دانسته است.
همچنانکه از لحن بیانیه ارتش اسرائیل برمی آید حملات اخیر این رژیم به سوریه برخلاف حملات قبلی جنبه انفعالی داشته و به تلافی حملات موشکی از خاک سوریه به منطقه اشغالی جولان صورت گرفته است که با وجود گذشت بیش ازچند دهه از زمان تصویب قطعنامههای ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت مبنی بر خروج بدون قیدو شرط از اراضی اشغالی سال ۱۹۶۷ از جمله جولان همچنان زیر اشغال این رژیم قرار دارد.
اسرائیل بلندیهای جولان را در جنگ سال ۱۹۶۷ خاورمیانه تصرف کرد و در سال ۱۹۸۱، منطقهای به وسعت ۱۲۰۰ کیلومترمربع را ضمیمه فلسطین اشغالی کرد.
اتخاذ چنین رویکردی از سوی ارتش صهیونیستی بار دیگر لزوم دستیابی ارتش سوریه به قدرت بازدارندگی در برابر ارتش صهیونیستی را یاداوری و مورد تاکید قرار داده است.
جنگندههای این رژیم ۱۲ فروردین ماه شهر حمص و حومه آن و بامداد پنجشنبه و چهارشنبه (۹ و ۱۰ فروردین ماه) نیز جنوب دمشق را بمباران کردند.
بر همین اساس عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن از رهبری سوریه خواست به استراتژی «بازدارندگی» برای پاسخ مقتدرانه به تجاوزات دشمن اسرائیلی و بازداشتن آن از ادامه تجاوزارتش منتقل شود. الحوثی در سخنرانی رمضانی خود ابراز امیدواری کرد برادران در سوریه به استراتژی بازدارندگی منتقل شوند تا دشمن صهیونیستی بفهمد در مقابل هر حملهای که در سوریه انجام میدهد در داخل هدف قرار خواهد گرفت.
تجارب گذشته نیز این واقعیت را به اثبات میرساند تا پیش از اینکه حزب الله به معادله بیروت در برابر تل آویو دست نیافته بود خاک لبنان گاه و بیگاه و به هر بهانهای مورد حمله و تجاوز قرار میگرفت و این وضعیت در غزه نیز تا قبل از دستیابی گروههای مقاومت حماس و جهاد اسلامی به توان بازدارندگی غزه در برابر تل اویو تکرار میشد و اگر اکنون نیز علیرغم حملات موشکی گروههای مقاومت فلسطینی از جنوب لبنان و سوریه به اهداف اسرائیلی در شمال فلسطین اشغالی و مناطق اشغالی جولان این رژیم جسارت پاسخ به آنها را نداده به دلیل ترس ازعواقب توان بازدارندگی آنهاست.
تا پیش از این، سوریه در برابر حملات و تعرضات مکرربه خاک این کشور از یک سو به پدافند هوایی دست میزد تا تلفات و خسارات این حملات را به حداقل برساند و از دیگر سو از این رژیم به شورای امنیت سازمان ملل شکایت میکرد که هیچکدام نتیجه بازدارنده به همراه نداشته است و بر همین اساس به نظر میرسد استمرار حملات و تجاوزات ارتش صهیونیستی به خاک سوریه در نهایت دمشق را به بازنگری در رویکرد گذشته و حرکت به سمت دفاع پیشدستانه سوق خواهد داد. احمد کاظم زاده