سالیانه حدود ۹۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زنجان زیرکشت انواع محصولات زراعی بهاره میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از ادامه کشت بهاره در ۹۰ هزار هکتار از اراضی استان زنجان خبرداد و گفت : انواع صیفی جات و محصولات جالیزی از جمله پیاز، گوجه فرنگی، هندوانه و خربزه دانههای روغنی مانند گلرنگ، حبوبات و علوفه و گیاهان صنعتی چغندرقند، کنجد محصولاتی هستند که کشت آنها در اراضی زراعی استان زنجان در فصل بهار صورت می گیرد.
ناصر وفائی افزود : با پایان یافتن کشت پاییزه و انتظاری محصولات در زمستان، از اواسط اسفندماه کشت پیاز و دانههای روغنی از جمله گلرنگ دیم و حبوبات از جمله نخود و عدس دیم در استان زنجان آغاز و بقیه محصولات نیز به تدریج حسب شرایط اقلیمی و آب و هوایی طی روزها و ماههای آتی تا خردادماه در شهرستانهای تابعه کشت خواهد شد.
مدیر زراعت زنجان افزود: کشت بهاره حدود ۲۰ درصد از سطح زیرکشت کل استان را شامل میشود که با تولید بیش از یک میلیون و 600 هزار تن نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی استان، امنیت و سلامت غذایی ایفا میکند.
وی گفت : سیاست سازمان جهادکشاورزی انتقال زمان کشت برخی محصولات مرسوم بهاره مانند (گلرنک، نخود و عدس، گیاهان علوفه ای) از کشت بهاره به کشت انتظاری و پاییزه جهت استفاده حداکثری از نزولات پاییز و زمستانی است.
ناصر وفایی همچنین استفاده از علوفههای کم آب بر مانند سورگوم، خللر و ماشک، ارقام مقاوم به خشکی، انتقال کشت باز به محیطهای کنترل شده گلخانه ها، جهت صرفه جویی در منابع آبی از جمله راهبردهای سازمان در سازگاری با کم آبی است.
وی اظهار کرد : کشاورزان جهت استفاده از خدمات فنی و ترویجی از جمله توزیع نهادههای کودشیمیایی بذور و سموم مورد نیاز میتوانند به مراکز خدمات جهادکشاورزی محل خود مراجعه نمایند.