متخصص کودکان و فوق تخصص آسم و حساسیت گفت: حساسیت زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی فرد نسبت به یک ماده بی ضرر، که به عنوان آلرژن یا حساسیت زا شناخته میشود، بیش از حد واکنش نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سيما؛ دکتر سید حسام الدین نبوی زاده با بیان اینکه حساسیت فصلی، اغلب با فرا رسیدن فصل بهار گریبان گیر بسیاری از افراد میشود. افزود: شدت حساسیت در هر فردی نسبت به فرد دیگر متفاوت است و این تفاوت فقط به میزان حساسیت سیستم ایمنی بدن فرد در مقابل مواد حساسیت زا ارتباط دارد.
متخصص کودکان و فوق تخصص آسم و حساسیت گفت: این علائم میتواند در سنین خردسالی، کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی بروز کند و این در حالی است که احتمال دارد حساسیت ها در سنین بزرگسالی بهتر شود و کاهش پیدا کند.
دکتر نبوی زاده افزود: علت اصلی حساسیت بهاری، گردههایی است که در طول فصل رشد و تکثیر میشود. زمانی که گرده افشانی گلها فرا میرسد و باد بیش از همیشه میوزد، احتمال اینکه علائم حساسیت بیشتر شود، افزایش مییابد؛ زیرا در این صورت گردهها میتواند مسافت بیشتری را طی و همچنین سریعتر حرکت کند.
* نشانههای ایجاد حساسیت فصلی یا آلرژی
- سوزش چشم و آبریزش چشم و بینی
- تورم گلو
- گرفتگی صدا
- قرمزی چشمها، پف چشم و سیاه شدن زیر چشم
- خارش شدید چشم، گوش و بینی
متخصص کودکان و فوق تخصص آسم و حساسیت گفت: این علائم در مواجهه با دود، بو و گرد و غبار و موادی که فرد به آن حساسیت دارد، تشدید میشود. بسیاری از حساسیت ها، به صورت ارثی، از طریق ژنها از پدر و مادر به کودک انتقال مییابد.
* تفاوت آلرژی و سرماخوردگی
بین سرماخوردگی و حساسیت تفاوتهایی وجود دارد که میتوان در هنگام بروز علائم به دنبال آنها بود.
- در هنگام بروز علائم حساسیت، بینی و چشمان فرد دچار خارش میشود، در صورتی که در سرماخوردگی چنین حالتی به وجود نمیآید.
- خلط فرد در هنگام بروز حساسیت مانند آب شفاف است، اما در سرما خوردگی مایل به زرد بوده، غلیظ و تیرهتر است.
- حساسیت فصلی هیچگاه با تب یا بدندرد همراه نیست.
- اگر علائم سرماخوردگی بیش از دو هفته طول کشید، به احتمال زیاد دچار حساسیت هستید.
دکتر نبوی زاده خاطرنشان کرد: از آنجایی که تنگی نفس درحساسیت میتواند منجر به مشکلات قلبی و یا حتی مغزی شود، از این رو افرادی که مبتلا به حساسیتهستند و علائم تنگی نفس نیز دارند، باید تحت نظر پزشک باشند تا سلامتی آنها به خطر نیافتد.