راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ
مصرف قارچ های سمی از جمله خطراتیست که در فصل بهار افراد را تهدید می کند و می تواند مسمومیت های شدیدی به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، موارد مسمومیت شدید با قارچ های سمی در مواردی نیز می تواند جان فرد را تهدید کرده و خطر مرگ به همراه داشته باشد.
از همین رو نیاز است در مورد مصرف قارچ ها، دقت نظر ویژه داشته باشیم، زیرا امکان خوراکی بودن قارچ ها تنها در آزمایشگاه های ویژه وجود دارد و هیچ آزمایشی برای تشخیص خوراکی بودن قارچ از سوی افراد عادی وجود ندارد.
مسمومیت با قارچ ابتدا در طی چهار تا ۲۴ ساعت پس از مصرف با علایمی نظیر تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق بروز می یابد و گاهی علایم دیگری مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را نیز در پی دارد، همچنین مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی، آسیب هایی است که بروز می یابد.
خدمت رسانی به موارد مسمومیت با قارچ ها
افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ باید به سرعت به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه کنند و در بیمارستان برای فرد مسموم با قارچ این اقدامات را انجام می دهند.
- فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده را کنترل می کنند.
- ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقیمانده به فرد مسموم مواد مسهل با یا بدون موادی که تهوع ایجاد می کنند، بدهند.
- ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریع تر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آن ها به بدن، کمک کند.
- در طول بستری بودن در بیمارستان، بیمار از نظر عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت می شود.
راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها
- باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچ های روییده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد.
- باید تنها از قارچ های خوراکی پرورش یافته در کارخانه های معتبر استفاده شود.
- پختن، آبپز کردن یا کباب کردن قارچ های وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ های وحشی، پرهیز از مصرف این قارچ ها است.
- سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.
- قارچ های پرورش یافته در کارخانه را تنها تا دو روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد.
- به دلیل وجود حشرات و باکتری های بیماری زا، قارچ ها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و به طور کامل پخت و سپس استفاده کرد.