ژاپن در سال ۱۹۴۵ بهای پیروی نکردن از توافقنامه نشست پوتسدام را پرداخت و به دنبال آن شهرهای هیروشیما و ناکازاکی هدف حمله آمریکا با بمب اتمی قرار گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی العربی، ژاپن در سال ۱۹۴۵ بهای پیروی نکردن از توافقنامه نشست پوتسدام را پرداخت و به دنبال آن شهرهای هیروشیما و ناکازاکی هدف حمله آمریکا با بمب اتمی قرار گرفت.
با وجود اینکه این بمباران اتمی یکی از بدترین فجایع در تاریخ بشریت به شمار میرود، به استثناء حمله آمریکا به عراق که میراثی سمی بسیار بیشتری از بمباران این دو شهر ژاپنی به بارآورد.
این خلاصهای بود از تحقیقاتی که دکتر کریستوفر پاسبی در دانشگاه اولستر ایرلند هدایت آن را بر عهده داشت.
بر اساس اعلام روزنامه گاردین، این تحقیقات نشان میدهد میزان ابتلا به سرطان خون در بین کسانی که نزدیک محل انفجار در ژاپن زندگی میکردند به شکل ویران کنندهای افزایش یافت و پس از گذشت حدود ۱۲ تا ۱۳ سال از حمله با بمب اتمی، ۶۶۰ درصد افزایش داشت یعنی زمانی که سطح رادیو اکتیو در اوج خود قرار داشت.
با وجود بالا بودن این آمار، اما اوضاع در فلوجه عراق بسیار بدتر بوده و میزان ابتلا به سرطان خون به میزان ۲۲۰۰ درصد در دوره زمانی بسیار کوتاهتر یعنی بین ۵ تا ۱۰ سال پس از بمباران عراق افزایش یافت.
علاوه بر این افزایش شدید در میزان ابتلا به سرطان خون، نتایج این تحقیقات نشان میدهد میزان ابتلای کودکان به سرطان در فلوجه پس از حمله آمریکا به میزان ۱۲۶۰ درصد افزایش یافته است.
در این شهر پس از گذشت تنها چند سال از حمله آمریکا به عراق، میزان ابتلا به تومورهای مغزی نیز بیش از ۷۴۰ درصد افزایش داشته است.
دانشمندان در این تحقیقات، به شواهد بیشتری دست پیدا کردند که نشان میدهد عراقیها نیز هدف حمله رادیواکتیوی قرار گرفته اند چرا که میزان مرگ و میر کودکان در مقایسه با کویت، کشور همسایه، بیش از ۸۲۰ درصد بیشتر بوده است.