عرضه مرغ گرم سایز و با وزن کوچک مزیت های زیادی برای تولیدکننده و مصرف کننده خانگی و حتی صنفی دارد، اما بخش عمده تولید مرغ در کشور در اوزان سنگین و چاق است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گوشت مرغ با ارزش غذایی بالا و قیمت مناسب از منابع پروتئینی مهم سبد غذایی خانوارها به شمار میرود و مصرف سرانه آن در کشور ما حدود ۲۸ کیلوگرم برآورد میشود.
بررسیها نشان میدهد که افزایش وزن مرغ علاوه بر کاهش کیفیت لاشه، مقدار پوست و چربی به صورت درصدی از وزن لاشه را افزایش می دهد به طوری که این میزان در یک مرغ ۱۲۰۰ گرمی حدود ۱۲ درصد و در مرغ ۲۰۰۰ گرمی حدود ۱۵ درصد است.
براساس پژوهش انجام شده از سوی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مرغ سایز یا مرغ با وزن استاندارد، لاشه مرغ به وزن ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ گرم است.
خرید و مصرف مرغ در اندازه استاندارد به دلیل کیفیت مطلوب میتواند سطح سلامت و بهداشت عمومی را ارتقا بخشیده و به امنیت غذایی جامعه کمک کند.