معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت به زائران ایرانی توصیه کرد قبل از سفر، خود را بیمه کنند و در حین سفر علائمی مانند تب، سرفه، اختلال در ریتم قلبی، وخامت در سیستم تنفسی و عصبی و کاهش هوشیاری را جدی بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فضلی با اشاره به افزایش زائران عتبات عالیات در روزهای اخیر گفت: با توجه به افزایش تعداد زائران ایرانی در عراق، تیمی شامل متخصصان اطفال، متخصصان داخلی، پزشکان عمومی، پرستاران، فوریتهای پزشکی، تکنسینها و مسئولان پذیرش از کشورمان وارد عراق شده اند و در درمانگاههای ایرانی شهرهای نجف و کربلا مستقر هستند.
وی افزود: درمانگاه ایران در شهر نجف اشرف در هتل النباء واقع در خیابان امام علی (ع) (شارع امام علی) روبروی جامع اسلامیه، و در کربلای معلی سمت حرم حضرت ابوالفضل (ع)، انتهای خیابان علقمی، هتل الماس شرق است که به صورت شبانهروزی به زائران ایرانی ارائه خدمت میکنند.
فضلی همچنین به زائران ایرانی عتبات عالیات توصیه کرد با توجه به فرا رسیدن عید نوروز و ازدحام زائران در شهرهای نجف و کربلا زائرانی که دارای بیماری مزمن هستند حتماً قبل از سفر به پزشک خود مراجعه و توصیههای لازم را دریافت کنند و داروهای خاص بیماری خود را بیش از میزان لازم برای روزهای سفر همراه داشته باشند.
وی به بیماران دیالیزی نیز توصیه کرد برگه آزمایش مربوط به هپاتیت B و HIV (نتیجه آزمایش که نشان میدهد به این بیماریها مبتلا نیستند)، همچنین برگهای که توسط پزشک متخصص نوشته شده و نشاندهنده ساعت دیالیز و وزن خشک (وزن مربوط به قبل و بعد از دیالیز) است، همراه داشته باشند.
معاون عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: زائران عتبات هنگام عزیمت به سفر حتماً وسایل شخصی خود به ویژه سجاده شخصی و ملحفه و به تعداد لازم ماسک همراه داشته باشند، حتماً از آب بستهبندی شده که در هتلها در اختیار آنهاست، استفاده کنند و از آبخوریهای عمومی استفاده نکنند. قبل از مصرف میوه نیز میوهها را ضد عفونی کنند و بعد شستوشو دهند بعد از بازگشت از حرمها و بازار هم حتماً دستهای خود را ضد عفونی کنند و شستوشو دهند.
وی گفت: زائران در مجامع عمومی و شلوغ فاصله اجتماعی را رعایت کنند و ماسک خود را بر ندارند و از نزدیک شدن به افرادی که علائمی مانند سرفه، عطسه و آبریزش بینی دارند، خودداری کنند. همچنین تا حد ممکن از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنند.
فضلی تأکید کرد: اگر زائری دارای علائمی مانند تب، بدن درد، اسهال، آبریزش بینی، گلودرد و ... بود حتماً به مدیر کاروان خود اطلاع بدهد و اگر زائر انفرادی است به مراکز درمانی مراجعه کند.
وی به زائران عتبات عالیات هشدار دارد اگر علائمی از قبیل تب همراه با خونریزی، سرفه، اختلال در ریتم قلبی، وخامت در سیستم تنفسی و عصبی، کاهش هوشیاری، تشنج، درد قفسه سینه، اسهال حاد (سه تا چهار بار در روز) اسهال خونی و مسمومیت غذایی داشتند حتماً باید به پزشک مراجعه کنند. همچنین با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان زائران با توجه به اینکه مسافر هستند در اماکن عمومی از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند و مراعات ماه مبارک رمضان را داشته باشند.
وی اضافه کرد: زائرانی که به کشور عراق عزیمت میکنند، اگر با کاروانهای تحت نظارت سازمان حج و زیارت هستند بیمه میشوند، ولی کسانی که به صورت آزاد و انفرادی هستند حتماً خود را در ایران تحت پوشش بیمههای مسافرتی قرار دهند تا اگر در عراق یا پس از بازگشت از سفر در ایران دچار بیماری شوند بتوانند از خدمات بیمه استفاده کنند.
فضلی خاطرنشان کرد: بیمارانی که در عراق نیاز به اعزام به بیمارستانها دارند در شهرهای نجف و کربلا آمبولانسهای ما مستقر است و مسئولان آمبولانسها به زبان عربی و فارسی مسلط هستند و زائران ایرانی در صورت نیاز در شهر نجف به بیمارستان امام علی (ع) که توسط هلال احمر ایران اداره میشود منتقل و در شهر کربلای معلی نیز به بیمارستان الحسین (ع) اعزام میشوند.