پخش زنده
امروز: -
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در بخش دین و مذهب پرداخت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور (۵۵) در بخش دین و مذهب (بازنمایی رسانهای بودجه نهادهای دینی - تبلیغی)» آورده است : «واقعیت بودجه» نهادهای دین و مذهب و دستگاههای مرتبط این است که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مجموع اعتباری که برای «فصل دین و مذهب» لحاظ شده تنها ۰/۸ درصد نسبت به بودجه مصوب سال ۱۴۰۱، افزایش یافته است.
با این حال اعتباری که میتواند به فعالان و کارکنان مرتبط با «فصل دین و مذهب» کمک کند و ذیل اعتبارات هزینهای تعیین می شود، کاهش ۰/۳ درصدی را نشان میدهد.
در این گزارش آمده است: افزایش اعتبار بالای ۱۰۰ درصد برخی از دستگاههای این بخش میتواند به معنای کاهش اعتبار برخی از دستگاههای دیگر در همین بخش باشد؛ چراکه بررسیها نشان داد سهم ۱۶ درصدی اعتبارات «فصل دین و مذهب» ذیل امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری در بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ به ۱۴ درصد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.
در این گزارش تاکید شده است: یکی از مشکلاتی که برای اجرای برنامههای «فصل دین و مذهب» در سال پیشرو میتوان انتظار داشت این است که به دلیل عملکرد پایین این اعتبارات اکثر این برنامهها شاید نتوانند نتایج مطلوبی را به بار آورند.
در این گزارش آمده است: برنامههای بخش دین و تبلیغ با چند مشکل مواجه اند؛ کلی بودن برنامه ها، شفاف نبودن برخی از برنامه ها، ضعف برخی از سنجهها یا شاخص ها، عدم توجه جدّی تدوین کنندگان لایحه به بودجه ریزی عملیاتی و نظارت پذیری و شفافیت آن. راهبردهایی چون تسهیل سفر به عتبات عالیات برای عموم مردم؛ حمایت از برنامهها و ابتکارات مربوط به گردهماییهای هدفمند فعالان و متفکران فرهنگی ، دینی و مذهبی؛ تخصیص اعتبار برای تربیت مبلغان تخصصی و برقراری عدالت آموزشی برای علاقهمندان به علوم دینی و حوزوی، نیازمند توجه بودجهای جدی هستند .