بادام درختی، زمینی و هندی؛ سه نوع مغز هستند که در آجیلها نیز استفاده میشوند و خواص زیادی برای حفظ سلامت بدن دارند.
بادام درختی
بادام درختی دارای پروتئین، روغن، مواد آلبومینوئیدی، قند، صمغ، موسیلاژ و نشاسته است. املاح معدنی آن شامل کلسیم، فسفر، آهن، سلنیوم و پتاسیم بوده و ویتامین ۱ B، ۲ B، ۳ B و ویتامین E دارد.
خواص درمانی بادام
بادام شیرین دارای طبیعت گرم و مرطوب است از نظر تغذیهای، ارزش غذایی بالایی دارد. این مغز دارای مقادیر زیادی پروتئین و کلسیم بوده و میتواند در افرادی که در معرض پوکی استخوان بوده و قادر به مصرف شیر نیستند، استفاده شود.
چربی بادام، چربی غیراشباع است که برای تنظیم چربی خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بسیار مفید است. بادام دارای پروتئین و چربی زیادی است و به واسطه داشتن املاح و ویتامینهای مختلف، ارزش انرژیزایی بالایی دارد.
روغن بادام شیرین در استعمال خارجی هم بسیار مفید است و در فرمول بسیاری از کرمها و لوسیونهای زیبا کننده پوست شرکت دارد. چغاله بادام حاوی کالری، پروتئین، کلسیم و آهن است و میوهای مغذی و سرشار از ویتامین است، تقویت کننده معده است و جویدن آن در دهان، لثهها را محکم میکند.
دانه بادام زمینی به صورت خام و بو داده مورد استفاده قرار میگیرد. این دانه حاوی آب، مواد چرب، سلولز، املاح معدنی و ویتامینها است. املاح معدنی آن شامل کلسیم، فسفر، آهن، سدیم و پتاسیم و دارای ویتامینهای ۱ B، ۲ B، ۳ B و E است.
خواص درمانی بادام زمینی
بادام زمینی طبیعتی متعادل دارد. چاق کننده، مقوی و بسیار مغذی است. دارای پروتئین و املاح معدنی فراوانی بوده و سبب تقویت قوای مغزی و حافظه میشود.
اسیدهای چرب غیراشباع اولئیک و لینولئیک سهم عمدهای از چربیهای بادام زمینی را تشکیل داده و مقادیر خوبی از ویتامین E را تأمین میکنند. بادام زمینی از منابع خوب روی است که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. بادام زمینی نرم کننده سینه است و سرفههای خشک را از بین میبرد.
به افرادی که کلیه سنگساز دارند، توصیه میشود از مصرف زیاد بادام زمینی بپرهیزند، زیرا این ترکیبات احتمال بروز سنگسازی را بالا میبرند.
بادام هندی به دلیل طعم منحصرش یکی از آجیلها است.
خواص بادام هندی
مصرف بادام هندی برای پیشگیری از تشکیل سنگهای صفر بسیار مفید است. منیزیم موجود در بادام هندی برای حفظ سلامت استخوانها حیاتی است.
بادام هندی منبع خوبی برای مس است. مس یکی از اجزای مهم آنزیمهای بدن است که در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن شرکت میکند. مس برای تولید ملانین و برای رشد استخوانها و بافتهای ارتباطی بدن ضروری است. همچنین بادام هندی منبع خوبی از ویتامین K است که به تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک میکند.
آلرژی غذایی یکی از عوارض بادام هندی است. این واکنشهای آلرژیک ممکن است فوری و خاص باشد؛ مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لبها و ممکن است با تأخیر بروز کند.