رویترز در گزارشی به دلایل اینکه ممنوعیت تیک تاک در آمریکا بعید است به زودی اجرا شود پرداخته است.
علاوه بر این تصور، هفته گذشته این شرکت گفت که دولت بایدن از مالکان تیک تاک خواسته که سهام خود را در این شرکت واگذار کنند یا با ممنوعیت احتمالی مواجه شوند.
مشخص نیست که دولت بایدن چگونه میتواند چنین ممنوعیتی را اجرا کند، اما بعید است که این ممنوعیت به این زودیها اجرایی شود.
رویترز دلایل این ادعا را بررسی کرده است:
ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، با استناد به نگرانیهای امنیت ملی به خبرنگاران گفت که قصد دارد تیک تاک را در جولای ۲۰۲۰ ممنوع کند و تهدید کرد در صورتی که توسط مالک چینی آن یعنی بایت دنس به یک خریدار آمریکایی فروخته نشود، آن را تعطیل خواهد کرد.
در ماه آگوست، او دو دستور اجرایی صادر کرد، یکی ممنوعیت این شبکه اجتماعی و دیگری از بایت دنس خواست کسب و کار آمریکایی خودش را به شرکتهای آمریکایی بفروشد.
اما تلاش ترامپ برای مسدود کردن تیک تاک با یک فرمان اجرایی که قدرت خود را از قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بینالمللی گرفته، رد شد. این قانون واردات یا صادرات مواد اطلاعاتی و ارتباطات شخصی را از طریق اصلاحیه برمن، که به دنبال محافظت از گفتار بود، مستثنی میکند.
چگونه یک لایحه به قانون تبدیل میشود؟
قانونگذاران واشنگتن همچنین دو لایحه جداگانه را با هدف اجازه دادن به رئیس جمهور برای ممنوع کردن برنامههایی مانند تیک تاک به دلیل خطراتی برای امنیت ملی آمریکا ارائه کرده اند. اما این لوایح، یکی در مجلس نمایندگان و دیگری در سنا، همچنان به لوایح همراه در مجلس دیگر و همچنین حمایت کافی برای تصویب هر دو مجلس و سپس امضای جو بایدن نیاز دارند. کاخ سفید از لایحه سنا، معروف به قانون محدودیت حمایت میکند.
این قانون که محتملترین قانون برای موفقیت در نظر گرفته میشود، احتمالاً حداقل چند ماه طول میکشد تا بتواند حمایت کافی برای رایگیری موفق و امضای رئیسجمهور را به دست آورد. همچنین ممکن است قبل از رسیدن به بایدن تضعیف شود. حتی اگر قانون محدودیت در سال جاری تصویب شود، وزارت بازرگانی حداکثر تا شش ماه فرصت دارد تا بررسی معاملات را با مقامات جدید آغاز کند و تا شش ماه دیگر برای تکمیل بررسیها و اقدام زمان نیاز است.
تیک تاک احتمالاً هرگونه تلاش برای ممنوع کردن برنامه را به چالش میکشد. این شرکت در نهایت در خنثی کردن تلاش ترامپ برای ممنوعیت این برنامه در آمریکا موفق بود.
جمیل جافر، مدیر اجرایی مؤسسه اصلاحیه نایت اول در دانشگاه کلمبیا گفت: متمم اول از حق آمریکاییها برای دسترسی به شبکههای اجتماعی به انتخاب خود محافظت میکند. برای توجیه ممنوعیت تیک تاک، دولت باید نشان دهد که نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی و امنیت را نمیتوان به روشهای محدودتر مورد بررسی قرار داد. دولت این را نشان نداده و ما شک داریم که بتواند اینکار را انجام دهد. محدود کردن دسترسی به یک شبکه اجتماعی که هر روز توسط میلیونها آمریکایی استفاده میشود، سابقه بدی برای تنظیم گستردهتر حوزه عمومی دیجیتال ما ایجاد میکند.
انتهای پیام/