یک رژیم غذایی سالم و متعادل مهمترین عامل در حفظ سلامت چشمها است و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای چشم را کاهش دهد.
کار کردن طولانیمدت با وسایل الکترونیکی و چشم دوختن به صفحات نمایش، چشمها را در معرض آسیبهای متعدد قرار میدهد.
برخی مواد غذایی کمک میکنند تا چشمها سالمتر بماند.
ماهی
ماهی به ویژه ماهی سالمون یک غذای بسیار مفید برای سلامت چشم است ماهی سالمون و سایر ماهیها حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است که جزو چربیهای سالم شمرده میشوند. اسیدهای چرب امگا۳ میتوانند به تقویت بینایی، حفظ سلامت شبکیهی چشم و پیشگیری از خشکی چشم کمک کنند.
تخممرغ
تخممرغ یکی از مفیدترین مواد غذایی برای سلامت چشم است. زردهی تخممرغ حاوی ویتامین A، لوتئین، زآگزانتین و زینک است که همگی برای حفظ سلامت چشم لازم هستند. ویتامین A از قرنیهی چشم در برابر آسیبها محافظت میکند. قرنیه لایهای است که روی چشم را میپوشاند.
لوتئین و زآگزانتین خطر ابتلا به بیماریهای حاد چشمی مانند آبمروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را کاهش میدهند.
زینک در حفظ سلامت شبکیهی چشم مؤثر است. شبکیه لایهای است که سطح داخلی چشم را میپوشاند. همچنین زینک کمک میکند چشمها دید بهتری در شب داشته باشند.
بادام
بادام مانند سایر دانهها و مغزها برای سلامت چشم مفید است. بادام حاوی ویتامین E است و این ویتامین از بافتهای بدن در برابر مولکولهای ناپایدار محافظت میکند. این مولکولها به بافتهای سالم حمله میکنند.
دریافت منظم مقادیر کافی از ویتامین E میتواند به پیشگیری از ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و آبمروارید کمک کند.
سایر دانهها و مغزهای حاوی ویتامین E شامل مغز تخمهی آفتابگردان، فندق و بادام زمینی است.
هویج
هویج به عنوان یک مادهی غذایی مفید برای سلامت چشم است و مانند زردهی تخممرغ، هویج هم حاوی ویتامین A است. هویج بتاکاروتن هم دارد. ویتامین A و بتاکاروتن به حفظ سلامت قرنیهی چشم کمک میکنند و در پیشگیری از عفونتهای چشم و سایر بیماریهای حاد چشم مؤثر هستند.