کرفس منبع غنی از ویتامینهای C، K و همچنین آنتیاکسیدانهاست.
فواید استفاده از کرفس در رژیم غذایی
تسهیل گوارش
کرفس منبع غنی فیبراست که تاثیر خوبی بر سلامت بدن دارند و بهخصوص در بهبود گوارش موثر هستند.
فیبر بدون اینکه هضم شود بهآرامی در مجرای گوارشی حرکت کرده و دفع مواد زائد را تسهیل میکند.
فیبر همچنین بهعنوان پریبیوتیک عمل میکنند که غذای باکتریهای مفید روده یا میکروبیوم هستند و در جذب ریزمغذیها و هضم غذاها تاثیر دارند.
تقویت استخوانها
کرفس یکی از منابع غنی ویتامین K است گرچه نقش این ویتامین در انعقاد خون شناختهشدهتر است، اما ریزمغذی اساسی برای سلامت استخوانها نیز محسوب میشود. مطالعات نشان میدهد که این ویتامین در افزایش غلظت موادمعدنی در استخوانها موثر است و خطر شکستگیها را کاهش میدهد.
مقابله با رادیکالهای آزاد
رادیکالهای آزاد ترکیباتی مضری هستند که تحتتاثیر عوامل مختلفی مانند استرس، آلودگی هوا و تغذیه ناسالم در بدن تجمع میکنند. این ترکیبات بهمرور بر سلامت بدن آسیب میرسانند و زمینه ساز آسیب سلولها و بروز بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبیعروقی، سرطان و دیابت میشوند.
کرفس سرشار از آنتیاکسیدانهاست که با عملکرد این ترکیبات مضر مقابله میکنند. آنتیاکسیدانها از جمله ویتامین C در کاهش التهابات بدن نقش دارند.
تنظیم قند خون
فیبر بالا در کنار قند پایین به تنظیم قند خون کمک میکند. فیبر روند جذب قند خون را کاهش میدهند که از افزایش و افت ناگهانی قند خون جلوگیری میشود.
تسهیل کاهش وزن
کرفس کالری و کربوهیدرات کمی دارد که میتوان در انواع سالاد و غذا در دوران رژیم لاغری اضافه کرد. فیبر و پروتئینهای موجود در کرفس نیز در کاهش وزن نقش دارند.
فیبرها هضم آهستهای دارند و مانع از ضعف شده و اشتها را کم میکنند. پروتئینها نیز سطح هورمون گرلین را که احساس گرسنگی را تحریک میکند، کاهش میدهد.