عید نوروز نزدیک است و معمولا سفره هفت سین ایرانیان همراه با ماهی قرمز با تُنگ بلور تصور می شود؛ اما خرید و نگهداری این ماهی الزاماتی بهداشتی دارد که باید رعایت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ماهی قرمز با تنگ بلوری جز لاینفک سفرههای هفت سین عید نوروز در هر خانهای است؛ با اینکه ماهی قرمز از هفت سین سفرههای عید نوروز نیست، اما جایگاهش در این رسم قدیمی اگر بیشتر از هفت سین مانای ایرانی نباشد، قطعا کمتر نیست.
بنا به این گزارش، میگویند ماهی در سفره هفت سین نماد زندگی و موفقیت و رنگ قرمز آن سمبل مهربانی، پیروزی و معیشت و برکت است.
اما خرید و نگهداری ماهی قرمز الزاماتی دارد که دامپزشکی استان تهران در این مورد توصیههایی به شهروندان کرده است:
اولین توصیه این است که ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیدا خودداری شود. این مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی است.
ضمن اینکه نباید فراموش کرد که در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل، خودداری شود و تا جای ممکن از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی تا منزل استفاده شود.
کارشناسان دامپزشکی همچنین توصیه میکنند که از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن باید خودداری کرد.
از سوی دیگر پس از انتقال ماهی قرمز به منزل، باید به سرعت آب را تعویض کرد و ماهی به تنگ از قبل آماده شده منتقل و ظرف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته انداخته شود. از یاد نبریم که آب حمل و تعویضی ماهی مستقیما در شبکه فاضلاب ریخته و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری کنیم.
همچنین در صورت استفاده از آب لوله کشی در تنگ، باید این نوع آب چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
توصیه دیگر این است که ظرف نگهداری ماهی قرمز با دهانه باز و گشاد برای تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
بهترین دمای نگهداری ماهی نیز ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد است و غذای ماهی قرمز را میتوان از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه کنیم.