کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان بر رعایت نکات تغذیهای در سفرهای نوروزی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، ندا فرح بخش گفت: باتوجه به آغاز سفرهای نوروزی، رعایت نکات تغذیهای برای جلوگیری از بروز بیماریها و تهدید سلامتی امری ضروری است و توصیه میشود مسافران از آغاز سفر تا بازگشت به خانه باید تلاش کنند از همه گروههای غذایی به طور متناسب، متعادل و متنوع استفاده کنند تا نیازهای بدن به میزان کافی تامین شود.
وی افزود: به منظور جلوگیری از کم آبی بدن و یبوست، باید روزانه حدود ۸ لیوان آب بنوشید و از میوه ها، غلات فیبردار و نان سبوس دار استفاده کنید.
فرح بخش با تاکید بر پرهیز از مصرف مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده مانند؛ سوسیس، کالباس و همبرگر، ادامه داد: در صورت استفاده از غذاهای کنسروی، پیش از مصرف به ظاهر، تاریخ تولید و انقضای قوطی توجه کرده و حتما به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان بر مصرف انواع خشکبار و مغزدانهها، شیر و میوههای تازه به جای چیپس، پفک و نوشیدنیهای گازدار در سفر توصیه و اضافه کرد: هنگام تهیه غذا از پخته شدن کامل غذا اطمینان حاصل کنید و به دلیل کمبود وقت و عجله، هرگز غذاها را به صورت نیمه پخته مصرف نکنید.
وی میگوید: به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز و تنوری استفاده کرده و از خوردن دسرهای شیرین و چرب مانند؛ انواع کیکها و کاراملها پرهیز کنید و در صورت مسمومیت و اسهال، مقدار زیادی آب و دوغ بدون گاز بنوشید.
فرح بخش بر نوشیدن لبنیات پاستوریزه و خودداری از مصرف لبنیات فلهای به دلیل خطر ابتلا به تب مالت تاکید کرد و گفت: تا حد امکان از آب معدنی استفاده کنید.
وی بر خودداری از رها کردن غذاهای پخته شده در دمای محیط بیش از ۲ ساعت و نگهداری مواد غذایی در ظروف دربسته تاکید کرد و افزود: قبل از استفاده از انواع میوهها و سبزی ها، آنها را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید، ضمن اینکه باید به رعایت بهداشت فردی در سفر توجه ویژه شود و دستها را پیش از صرف غذا و میان وعده، با آب و صابون شست و شو دهید.