رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال: توزیع و کاشت نهال همچنان ادامه دارد و ماشین ها در حال بارگیری از نهالستان ها هستند.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال گفت: برنامه ریزی شده بود از ۱۵ اسفند، همزمان با آغاز هفته منابع طبیعی، حدود ۴۰ میلیون اصله نهال بین مردم کشور و دستگاههایی که تمایل به مشارکت در درختکاری و توسعه جنگلها و فضای سبز داشتند، توزیع شود؛ توزیع نهال به صورت رایگان انجام گرفت و تا پایان روز پنج شنبه ۲۵ اسفند، بیش از ۳۵ میلیون نهال توزیع شد.
پورمقدم تأکید کرد: البته توزیع و کاشت نهال ادامه دارد و ماشین ها از نهالستان ها در حال بارگیری هستند.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال درباره برنامه های سازمان متبوع خود برای زراعت چوب گفت: یکی از اولویت های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، تأمین مواد اولیه چوبی برای سرمایه چوب است و در نظر داریم سال آینده در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، حداقل ۴۰ تا ۴۵ میلیون نهال را با هدف طرح توسعه زراعی چوب توزیع کنیم.
ایشان ادامه داد: امسال حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون اصله نهال در قالب طرح زراعت چوب در اختیار مردم، زارعین و صنایع چوبی قرار گرفت و این طرح نیز همچنان ادامه دارد.
پورمقدم درباره طرح کاشت یک میلیارد درخت توضیح داد: این طرح از سال ۱۴۰۲ شروع میشود و تا پایان سال ۱۴۰۵ قرار است سالانه حدود ۲۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود و در طول چهار سال به انجام برسد.
وی یادآور شد: البته مقدمه اجرای این طرح، تولید نهال مکفی است که باید برای سال ۱۴۰۲ یعنی زمان شروع این برنامه آماده شود.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال اضافه کرد: هم اینک برای تولید ۲۰۰ میلیون اصله نهال در نهالستان ها برنامه ریزی شده و البته نهالستان های بخش خصوصی هم به کمک ما خواهند آمد.
پورمقدم خاطرنشان کرد: با هلال احمر، آموزش و پرورش، صنایع و معادن و سازمان هایی که می توانند در بخش توسعه جنگل، درختکاری و توسعه فضای سبز مؤثر باشند، به انضمام بخش ها و شهرک های صنعتی و صنایعی که سبب تولید آلودگی و گازهای گلخانه ای می شوند، برنامه ریزی و هماهنگی هایی انجام شده تا در طرح کاشت نهال مشارکت داشته باشند.
وی درباره مطالعه و آسیب شناسی دقیق طرح های درختکاری و توسعه فضای سبز که قبلاً در کشور انجام گرفته اما با مشکل مواجه شده اند، گفت: راهکارهایی که می توانست این طرح ها را با موفقیت بیشتری روبرو کند، احصا و مقرر شد از مشارکت مردمی و سایر ظرفیت های موجود، برای کاشت درخت و توسعه فضای سبز استفاده شود.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال تصریح کرد: اجرای همه طرح های درختکاری تاکنون، مبتنی بر اعتبارات دولتی و متناسب با آن اعتبارات بودند؛ حتی ممکن بود که اعتباری تخصیص پیدا نکند، پرداخت اعتبارات دیر و زود شود یا متناسب با شرایط اقلیمی و فصلی نباشد.
پورمقدم اطمینان خاطر داد بر اساس مسئولیت اجتماعی دستگاه ها، مشارکت مردم، طراحی پویش هایی همچون پویش درختکاری و حضور جوامع محلی برای نگهداری از درخت ها، قطعاً این طرح بسیار بارزتر و موفق تر از طرح های پیشین خواهد بود.