یکی از آزمایشگاههای تحت هدایت دانشمندان چینی در آفریقا نوعی برنج برای کاشت تولید کرده است که میتوان از آن در مناطق کم آب در آفریقا هم استفاده کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان؛ تحقیقات دانشمندان چینی به کشاورزان آفریقایی کمک کرده است تا میزان برداشت محصولات کشاورزی خود را افزایش دهند و با ناامنی غذایی مقابله کنند. یکی از آزمایشگاههای تحت هدایت دانشمندان چینی در آفریقا نوعی برنج برای کاشت تولید کرده است که میتوان از آن در مناطق کم آب در آفریقا هم استفاده کرد. ریچارد تاو خبرنگار ما در این رابطه گزارش میدهد.
خبرنگار سی جی تی ان: ناامنی غذایی در آفریقا به منزله یک چالش بزرگ است. این موضوع به انجام تحقیقات بر روی محصولات کشاورزی با بازدهی بالا نیازمند است. تغییرات آب و هوایی سبب از بین رفتن محصولات کشاورزی شده است. درگیری بین روسیه و اوکراین هم خطوط کمک رسانی غذایی را مختل کرده است. همه گیری کرونا سبب کمبود مواد غذایی و افزایش بهای مواد غذایی در کشورهای مختلف جهان و از جمله کشورهای آفریقایی شده است. این موضوع سبب شده است که درخواست جمعیت کشورهای آفریقایی برای مواد غذایی به شدت افزایش پیدا کند.
من در یکی از مراکز تحقیقاتی چین در رابطه با دانش کشاورزی به سر میبرم. در اینجا آزمایشگاههای زیادی مشاهده میشوند که تلاش میکنند که با برخی از چالشهای ناشی از ناامنی غذایی نه تنها در چین بلکه در آفریقا مقابله میکنند. در این آزمایشگاهها تحقیقات ژنتیکی و مولکولی بر روی محصولات مختلف کشاورزی انجام میشود. این تحقیقات میتواند سبب افزایش تولید محصولات کشاورزی در سراسر قاره آفریقا شود.
پروفسور شو جیان لانگ این آزمایشگاه را هدایت میکند. او از تحقیقات ژنتیکی و مولکولی برای تولید غلات با درصد محصول آوری بیشتر استفاده میکند. او بر روی گونههای گیاهی کار میکند که در برابر شرایط بد آب و هوایی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند. تیم تحقیقاتی تحت هدایت وی با انجام آزمایشهای مختلف بر روی گونههای مختلف برنج در چین تلاش میکنند تا گونههای با درصد محصول آوری بیشتر را پرورش دهند. آنها به دنبال افزایش تولید برنج در غرب آفریقا هستند.
شو جیان لانگ رئیس دانشکده تحقیقات کشاورزی چین: ما نوعی برنج را در اینجا بر اساس تحقیقات خود ایجاد کرده ایم که در ۱.۷ تن در هر هکتار محصول میدهد. این ۵۰ درصد بیشتر از گونههای محلی برنج در آفریقا است.
خبرنگار: پروفسور شو معتقد است که تجربیات چین در کشت برنج میتواند به کشورهای آفریقایی در ایجاد سیستمهای جدید کشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی کمک کند. این در نهایت میتواند به خودکفایی آنها و امنیت غذایی آنها منجر شود.
شو جیان لانگ رئیس دانشکده تحقیقات کشاورزی چین: کشورهای آفریقای و کشورهای غرب این قاره هم اکنون با چالشهای زیادی برای امنیت غذایی خود روبرو هستند. چالش دیگر این است که زیرساختهای آنها در بخش کشاورزی بسیار قدیمی و عقب افتاده است. این به خاطر آن است که دولتهای آفریقایی سرمایه گذاری نسبتا کمی در بخش تحقیقات کشاورزی در بلندمدت در نظر میگیرند.
خبرنگار: در دانشکده تحقیقات کشاورزی چین ما همچنین با دو دانشجو در آفریقا دیدار کردیم. آنها بر روی مولکولهای لوبیای سویا تحقیقات انجام میدادند. آنها امیدوار بودند که بتوانند گونههای پرمحصول را برای کشت در کشورهای آفریقایی با تحقیقات او ایجاد کنند. آنها به دنبال ایجاد گونههای سازگار با آب و هوای افریقا بودند تا دانههای سویا با کیفیت بالا بتواند به رژیم غذایی مردم کشورهای آفریقایی اضافه شود.
کوادجو بوواتنگ دانشجو: آنچه که ما با مولکولهای لوبیای سویا انجام میدهیم این است که بتوانیم گونههای پرمحصول را ایجاد کنیم که بتواند محصول زیادی بدهد و این به نفع همگان باشد.
خبرنگار: در اینجا محققان میدانند که مبارزه با کمبود مواد غذایی کافی نیست.
شو جیان لانگ رئیس دانشکده تحقیقات کشاورزی چین: غذا و مقابله با گرسنگی ضروری است، اما اصولا رسیدگی کوتاه مدت نمیتواند مشکل را حل کند. ما علاوه بر فراهم کردن کمکهای غذایی باید روشهای افزایش تولید محصولات کشاورزی را هم ایجاد کنیم.
خبرنگار سی جی تی ان: از تلاش برای ایجاد گونههای برنج پرمحصول برای کشت تا فن آوریهای افزایش تولید محصولات کشاورزی تلاشهای چین برای غلبه بر چالشهای کمبود مواد غذایی در آفریقا ضروری است.