پخش زنده
امروز: -
سازمان جهانی بهداشت: ۱۲۹ هزار نفر در شاخ آفریقا در وضعیت ناامنی غذایی به سر می برند و هر روز با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد حدود ۱۲۹ هزار نفر در منطقه شاخ بزرگ آفریقا، که سالهاست با خشکسالی روبروست، به بالاترین سطح از ناامنی غذایی رسیده اند.
لیزبت آلبرشت Liesbeth Aelbrecht از مقامات سازمان جهانی بهداشت گفت منظور من از شاخ بزرگ آفریقا، کشورهای جیبوتی، اتیوپی، کنیا، سومالی، سودان جنوبی و اوگانداست.
وی افزود: در این منطقه، ما سالهاست شاهد افزایش اپیدمیها و بالاترین تعداد کودکانی هستیم که از سوء تغذیه رنج میبرند و چشم اندازها در زمینه امنیت غذایی برای میلیونها انسان در این منطقه بزرگ به شدت تیره و تار است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید ۴۸ میلیون نفر در منطقه شاخ بزرگ آفریقا با سطح بحرانی ناامنی غذایی روبرو هستند که از این تعداد، ۶ میلیون نفر از لحاظ ناامنی غذایی در وضعیت «اضطراری» و ۱۲۹ هزار نفر هم در وضعیت «بسیار فاجعه بار» به سر میبرند. از این ۱۲۹ هزار نفر، حدود ۳۳ هزار نفر در سودان جنوبی و ۹۶ هزار نفر در سومالی زندگی میکنند.
آلبرشت همچنین افزود: با در نظر گرفتن اینکه تغییرات اقلیمی یک واقعیت است، این شوکها روز به روز بیشتر و بیشتر میشود و آنچه ما بیش از هر چیز دیگری به آن نیاز داریم، کمکهای بشردوستانه در مقیاسی گسترده و تداوم سرمایه گذاریها در بلندمدت برای تقویت نظارتهای کنونی بر بیماریها برای متوقف کردن آنها با مشاهده نخستین علائم است. "
سازمان جهانی بهداشت میگوید ۱۲۹ هزار نفری که در وضع فاجعه بار ناامنی غذایی به سر میبرند هر روز با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
به گفته مرکز پیش بینی و برنامههای آب و هوایی سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا موسوم به «ایگاد»، شرایط کنونی بسیار بدتر و وخیمتر از قبل از خشکسالی سال ۲۰۱۱ است که قحطی و مرگ هزاران انسان را سبب شد.
منطقه شاخ آفریقا، با بحرانهای مکرر و شدید، یکی از آسیب پذیرترین مناطق در برابر تغییرات اقلیمی است. پنج فصل بارانی ناموفق متوالی، تاکنون باعث مرگ میلیونها راس دام و نابودی محصولات کشاورزی شده و میلیونها نفر را مجبور به ترک مناطق سکونت خود برای یافتن آب و غذا در جاهای دیگر کرده است.
سازمان جهانی بهداشت که امسال برای کمک به مردم این مناطق به ۱۷۸ میلیون دلار نیاز دارد میگوید ناامنی غذایی منشاء بروز اپیدمیهای گوناگونی از قبیل سرخک، تب دنگی، وبا، مالاریا و بیماریهای دیگر است.