معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران: بارانهای اسیدی و ریزگردها بر منابع آب، کشاورزی و سلامتی مردم این استان تاثیر منفی گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، علیرضا الماسوندی روز چهارشنبه در دومین روز از ششمین همایش ملی مدیریت شبکههای آبیاری و زهکشی در تالار دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز به تاثیر منفی بارانهای اسیدی بر پوشش گیاهی و ذخایر منابع طبیعی خوزستان در یک دهه اخیر اشاره کرد و گفت: علاوه بر این، بارانهای اسیدی سبب مسمومیت و آسیب به سیستم تنفسی و ششهای مردم این استان میشوند و آنها را راهی بیمارستان میکند.
وی با اشاره به آثار مخرب ریزگردها بر طبیعت خوزستان و جامعه انسانی آن، بر برنامهریزیها برای رفع مشکلات زیست محیطی استان تاکید کرد و افزود: باتوجه به اینکه تولید و خیزش ریزگردها از نواحی شمالی آفریقا، سوریه، عراق، اردن و عربستان سعودی و بخشی نیز به علت خشکیدگی تالابها است، باید تعامل و دیپلماسی با کشورهای همجوار برای کنترل و کاهش ریزگردها و مرطوب سازی بیابانها در دستور کار قرار گیرد.
الماسوندی تغییرات اقلیمی و افزایش دما در دهههای اخیر را عامل تاثیر بر منابع آب ایران و همچنین بروز سیلاب و ذوب شدن سریع برف در مناطق بالادست دانست و ادامه داد: سیلابهای مخرب و پی در پی، سبب توقف سرمایه گذاریهای جدید در خوزستان و افزایش روند مهاجرت شده است.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران بر چاره اندیشی برای چالشهای زیست محیطی در خوزستان به عنوان قطب اصلی صنعت نفت و گاز، کشاورزی و اقتصاد کشور و جلوگیری از آسیب دیدن این استان تاکید و اضافه کرد: بیش از ۳۰ درصد آبهای سطحی در خوزستان جاری است، ولی کمیت و کیفیت آب به علت شرایط اقلیمی دچار تغییرات شده است.
این مقام مسئول در پایان بر توسعه سامانههای تصفیه پساب در خوزستان و برخورد بازدارنده با عوامل آلایندگی آبها تاکید کرد.