پخش زنده
امروز: -
ملاک ما در محیط زیست خوزستان ارائه راهکارهایی است تا با با کمترین آسیب به محیط زیست طرح های اقتصادی اجرایی شود .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ همزمان با آغاز هفته دولت ، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اعضای خانه مطبوعات استان دیدار کرد.
محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در نشست با اعضای خانه مطبوعات استان درخصوص دیدگاه های جامعه نسبت به موضوع محیط زیست گفت: در حوزه محیط زیست در کشور ما هیچ اتفاقی صورت نمی گیرد مگر اینکه باور محیطزیست در مسئولان اجرایی کشور برای حفاظت محیطزیست و سلامت جامعه و نسل آینده وجود داشته باشد.ولی متاسفانه این نگاه و دیدگاه در حال حاضر بسیار کم رنگ است.
وی ادامه داد: گرچه در سال های اخیر تا حدی این نگاه بیشتر شده ولی فاصله تا حد مطلوب زیاد است.
وی همچنین به فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست و تعیین سیاستهای کلی نظام در این حوزه اشاره کرد و گفت: رهبر معظم دیدگاه و فرمایشات خوبی نسبت به حفاظت از محیط زیست داشته اند و به کلیه دستگاهها ابلاغ شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان ادامه داد: برای گسترش فرهنگ حفظ و نگهداشت محیط زیست وهله اول باید کارهای آموزشی و فرهنگی گسترده در این حوزه داشته باشیم تا باورهای محیط زیستی در همه ارکان جامعه به خصوص مدیران و تصمیم گیران به خوبی شکل گیرد و در همه حوزهها حفاظت از محیط زیست بعنوان یک اصل اساسی پذیرفته شود.
اشرفی رسانهها را بازوی محیط زیست برای رسیدن به اهداف زیست محیطی کشور دانست و گفت: همواره در بیان مطالب حوزه محیط زیست با رسانهها صادقانه مطالب را بیان نموده ایم و انتظار ما از رسانه ها این است که نگاه صحیح و کارشناسی نسبت به موضوعات محیط زیست داشته باشند و با نگاه احساسی به محیط زیست نمیتوان به رشد واقعی و رفع چالشهای زیست محیطی رسید. شاید به صورت موقت بتوان با نگاه احساسی کارهایی انجام داد ولی این کارها پایدار نیستند.
اشرفی ادامه داد : دیدگاه محیط زیست استان در کنار انسان محور بودن باید به فعالیتهای توسعه محور نیز توجه داشته باشد چراکه نگاه توسعه محور تعیین کننده توسعه پایدار خواهد بود ، اگر قرار است ما از محیط زیست هیچ گونه بهره برداری نداشته باشیم و صنعت و جاده و غیره احداث نشود، این گونه تفکر شاید در دویست سیصد سال پیش خوب بود ولی برای زندگی امروزه دیگر مناسب نیست و اعتقاد ما بر این است تا زمانی که فعالیت های اقتصادی تأمین نشود به اولویتهای بعدی نمی توان پرداخت .
هر چند که نیاز به محیط زیست نیز اولویت بشر است ولی در دنیای کنونی توجه و رفع نیازهای اقتصادی در مرحله اول و حتی در پیشرفته ترین ممالک دنیا نیاز اقتصادی از اولویت ها می باشد و ما هم باید به همین سمت حرکت کنیم ولی با راه و روش رعایت الزامات زیست محیطی صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مجوز احداث جاده اهواز به مسجدسلیمان بعد از ۱۲ سال اشاره کرد و گفت: راهکارهایی ارائه شده است تا این پروژه با کمترین آسیب به محیط زیست اجرایی شود که برخی از آنها نظیر احداث تونل، ایجاد گالری های این مسیر با فنس و پوشش بتنی و ایجاد موانعی که مداخله انسان در طبیعت را به حداقل برسانند و حیات وحش کمترین آسیب را ببیند و خیلی راهکارهای و الزامات دیگری در این پروژه دیده شده است که کمترین آسیب به منطقه وارد گردد.
او ادامه داد: نگاه ما در اجرای این پروژه علاوه بر کاهش زمان تردد و آلودگیها ، نگاه توسعه برای شهرستان مسجدسلیمان و همچنین کاهش حوادث جادهای بود و اگر مردم از لحاظ اقتصادی جایگاهی نداشته باشند، آنها در مرتبه بعد مطالبه گران محیط زیست نخواهند بود ، همانطور که در دنیا به این صورت است که وقتی مسائل و مشکلات اقتصادی زیاد باشد ، به مسائل زیست محیطی کمتر توجه میشود.
اشرفی افزود : در برنامه محیط زیست استان نگاه توسعه محور را با رعایت الزامات زیست محیطی ملاک قرار داده ایم .
وی ادامه داد : ما در کنار مجوزهای زیست محیطی برای صنایع بزرگ الزامات و اقدامات سفت و سختی در حوزه محیط زیست برای آنها پیش بینی شده است و در دنیای امروزی تکنولوژی ها و روش ها با روزگار گذشته بسیار متفاوت است به طوری که کارخانجات با سیستمهای تصفیه و کنترل آلودگی آب و هوا ساخته شده اند که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد میکنند و ما هم به دنبال ایجاد چنین صنعتی هستیم.
او ادامه داد: در محیط زیست استان با صنعت هیچگونه تعاملی نداریم و در حوزه محیط زیست هرگاه احساس کنیم که صنعتی نمیخواهد در راستای مسائل محیط زیست حرکت کند با آن برخورد قاطع و قانونی خواهیم داشت و اگر احساس کنیم صنعتی در این راه اراده دارد در کنارش هستیم و به آن کمک و یاری خواهیم رساند تا مشکلات زیست محیطی برطرف گردد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تعطیلی صنایع را برای محیطزیست آرمانی ندانست بلکه رفع آلودگی ها و تبدیل صنعت به یک صنعت پاک از اهداف این سازمان است و در دوره همه مدیران در ادوار مختلف شکایت هایی علیه مدیران مجموعه های بزرگ انجام شده و حتی در چند سال اخیر بیش از ۷ تا ۱۰ مورد شکایت انجام شده ولی در کنار این پیگیری ها و شکایت ها ، پیگیری کاهش آلودگیها در صنعت هستیم که خوشبختانه اقدامات خوبی را در آن زمینه در استان شاهد بودیم که برای رفع و جمع آوری فلرهای نفتی و گازهای همراه تفاهم نامه بین مناطق نفت خیز و مجموعه پتروشیمی ها برقرار شده که از این گازهای همراه نفت به عنوان خوراک پتروشیمی ها استفاده گردد.
وی در خصوص به بعضی از احکام قضایی در راستای کاهش و جبران آسیبها به محیط زیست اشاره کرد و گفت: برخی از موارد علاوه بر رفع آلودگی برنامه هایی برای توسعه محیط زیست با کاشت و توسعه فضای سبز نیز پیشبینی شده است که اقدامات خوبی نیز در دستگاه قضایی صورت می پذیرد .
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از صنایع استان اشاره کرد و گفت: در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر بیش از ۲۳ صنعت پتروشیمی وجود دارد در حالی که در این صنایع بیش از ۱۰ تا ۱۲ مورد صنعت وجود دارد که اقدامات زیستمحیطی را به خوبی رعایت و جز صنایع پاک محسوب می شوند و در کنار آنها صنایعی نیز وجود دارد که آلوده کننده بودند و در برخورد با آنها در مراجع قضایی همچنان در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: در این مجموعههای صنعتی ، تصفیه خانه ها و سیستم های کنترلی پیشرفته ای در حال انجام است که باعث می شود تا فعالیت این صنایع روز به روز با آلودگی کمتری همراه باشد.
اشرفی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نگاه به محیط زیست و اینکه متاسفانه یک نگاه منفی نسبت به موضوع محیط زیست در جامعه وجود دارد و محیط زیست را به عنوان محیط ایست بیان میشود یک آفت است اگر این نگاه در ذهن مدیران برطرف نشود آسیب زیادی به محیط زیست وارد خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان به برخی از اقدامات در حوزه صنایع سنگین و موضوع جابجایی شرکت کربن و مجموعه اقداماتی که شرکت فولاد در راستای کاهش آلودگی های زیست محیطی و همچنین برنامه های توسعه نیشکر در مدیریت پساب و موضوع تامین حقابه در تالاب نیز مطالبی بیان نمود
اشرفی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع محیط زیست در شبکه های غیر رسمی مجازی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از موارد ، مطالب زیست محیطی مطرح شده در این شبکه ها غیرکارشناسی و به دور از واقعیت است و بیان این مطالب آسیب به محیط زیست وارد میکند.
بیشتر بخوانید : زخمهای هورالعظیم درمان میخواهد نَه مُسَکِن + فیلم
اینکه استان خوزستان را بسیار سیاه و نشان دهیم به نفع ما نیست و ما باید در استان در راستای توسعه استان و کاهش آلودگیها در کنار هم باشیم تا بتوانیم سیمای خوبی از وضعیت محیط زیست ترسیم نماییم، چراکه استان در همه ابعاد به لحاظ صنعتی ، کشاورزی و محیط زیستی جزو استانهای برتر کشور است و اگر مشکلات هم هست،ما منکر وجود آن نیستیم ولی میتوان با همفکری و چاره اندیشی آن را برطرف نماییم.