لایحه اخبار برخط کانادا، با هدف دسترسی شهروندان این کشور به اخبار مبتنی بر واقعیت در سطوح محلی و ملی تدوین شده و حالا گوگل به عنوان یکی از مخاطبان این لایحه، اجرای آزمایشی آن را آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رویترز در گزارشی نوشت: گوگل تایید کرد در حال انجام آزمایشهایی است که دسترسی به محتوای خبری را برای برخی از
«قانون اخبار برخط» یا لایحه C-18 مجلس عوام، که در آوریل توسط دولت لیبرال جاستین ترودو ارائه شد، قوانینی را وضع کرد که شرکت هایی مانند متا و گوگل را ملزم به مذاکره تجاری و پرداخت حق الزحمه به ناشران اخبار می کند.
سخنگوی گوگل در بیانیه ای ایمیلی گفت: ما برای مدتی کوتاه در حال آزمایش واکنش های احتمالی به لایحه C-18 هستیم که بر درصد بسیار کمی از کاربران کانادایی تأثیر می گذارد. ما هر سال هزاران آزمایش را برای ارزیابی هرگونه تغییر احتمالی در جستجو انجام می دهیم.
این غول فناوری تأیید کرد که آزمایشهایی که در مدت زمانی محدود اجرا می شوند، به طور تصادفی گروهی نمونه روی کمتر از 4 درصد از کاربران در کانادا تأثیر میگذارد و دسترسی این افراد به اخبار کانادا و بین المللی در درجات مختلفی محدود می شود.
سخنگوی پابلو رودریگز وزیر میراث کانادا در بیانیه ای گفت: کانادایی ها باید به اخبار با کیفیت و مبتنی بر واقعیت در سطوح محلی و ملی دسترسی داشته باشند و به همین دلیل است که قانون اخبار برخط را معرفی کردیم. غول های فناوری باید شفافیت بیشتری در عمل داشته و در برابر مردم کانادا مسئولیت پذیر باشند.
سال گذشته، فیسبوک هشدار داد که ممکن است اشتراکگذاری محتوای خبری را در سکوی خود در کانادا به دلیل نگرانی در مورد قوانینی که آنها را مجبور به پرداخت هزینه به ناشران اخبار میکند، مسدود کند.
در گزارشی دولتی آمده که در مارس ۲۰۲۱ قانونی مشابه در استرالیا اجرایی شد. قبل از اجرایی شدن این قانون، مذاکرات با غول های فناوری منجر به قطعی موقت انتشار اخبار در فیس بوک در این کشور شد.
صنعت رسانههای خبری کانادا به فیسبوک فشار آورده و از دولت خواسته تا مقررات بیشتری را در مورد شرکتهای فناوری اعمال کند تا به این صنعت اجازه دهد زیانهای مالی را که در سالهایی که فیسبوک و گوگل بهطور پیوسته سهم بیشتری از تبلیغات را به دست آوردهاند، جبران کند.