پخش زنده
امروز: -
ضیاییپرور گفت:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به طور مشخص مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی اقدام به طراحی سامانه راست آزمایی اخبار کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمید ضیاییپرور، عضو کمیته علمی همایش سواد رسانه ای گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی هشت دستگاه از جمله وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارتباطات و فناوری اطلاعات و رسانه ملی ملزم به مقابله با اخبار جعلی هستند. در این سند ۱۵ مادهای به طور مشخص تکالیف دستگاهها برای مقابله با اخبار جعلی مشخص شده است و ملاک ما در این زمینه سندی است که توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است.
ضیایی پرور افزود: مجلس هم طرحی برای مقابله با اخبار جعلی دارد که ۱۶ ماده پیش نویس و پیشنهادی دارد و توسط کمیسیونهای تخصصی مجلس بررسی میشود.
به گفته ضیایی پرور، محتوا و اهداف اصلی هر دو طرح و سند یکی است و بر ضرورت واکنش دستگاهها و نهادهای رسمی کشور در مقابله با اخبار جعلی و دیپ فیکها و بالا بردن سواد رسانهای، سواد فضای مجازی مردم و آگاهی رسانی در این رابطه تاکید دارد.
ضیایی پرور با اشاره به برگزاری چهارمین دوره همایش ملی سواد رسانهای کشور اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ماموریت توسعه سواد رسانهای کشور را بر عهده دارد. براساس ابلاغیهها و ضوابط، توسعه سواد رسانهای و سواد مجازی به دستگاههای متعددی سپرده شده که همراستاسازی ماموریتها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
او در پایان افزود: هدف از برگزاری این همایش تولید ادبیات علمی و محتوا بخشیدن به آن در حوزه سواد رسانهای است. با توجه به این که بخش زیادی از محققان این حوزه اقدام به فعالیتهای علمی و پژوهشی میکنند، این همایش آوردگاهی برای ارائه پژوهشها و تحقیقات در این زمینه است.در حوزه پلتفرمها یا سکوها هم الزامات این پلتفرمها به داشتن سواد رسانهای تدوین و به تصویب شورا برای توسعه فعالیت کاربران در فضای مجازی انجام شده و در دست پیگیری است.