تحقیقات نشان میدهد بیست دقیقه ورزش روزانه میتواند به جلوگیری از بستری شدن افراد در بیمارستان بر اثر بیماریهایی مانند دیابت، سکته مغزی و سایر بیماریها کمک کند.
ارتباط ورزش منظم با کاهش خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماری قلبی امری شناخته شده است، اما تا قبل از انتشار این گزارش، مشخص نبود که ورزش چگونه خطر ابتلا به سایر بیماریهای شایعتر و خفیفتر را کاهش میدهد.
این تحقیق که در ماهنامه پزشکی "جاما نتورک اوپن" منتشر شد، نشان میدهد فعالیت فیزیکی نه تنها باعث کاهش خطر ابتلا به مشکلات جسمی مثل کم خونی و بیماری کیسه صفرا میشود بلکه از بستری شدن افراد در بیمارستان بر اثر این عوارض جلوگیری میکند. این تحقیق مهر تاییدی بر یافتههای قبلی است که ارتباط بین فعالیت فیزیکی و سلامتی بیشتر در افراد را اثبات میکند.
دکتر جیمی یوهانس، متخصص ریه و طب مراقبتهای ویژه در مرکز پزشکی "مِموریال کِر" در لانگ بیچ ایالت کالیفرنیا میگوید: «این مطالعه بینشهای بیشتری را درباره ارتباط بین فعالیت بدنی و کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان به علت عوارضی مانند عفونتهای دستگاه ادراری، بیماری کیسه صفرا و ذات الریه- که معمولاً با آمادگی جسمانی مرتبط نیستند - در اختیار ما قرار میدهد».
این مقاله میافزاید: افزایش فعالیتهای بدنی به معنای برخورداری از سلامت بیشتر است.
پژوهشگران برای پی بردن به اینکه چگونه ورزش منظم بر خطر بستری شدن در بیمارستان به علت برخی از شایعترین بیماریها تأثیر میگذارد، دادههای سلامت بیش از ۸۱۰۰۰ بیمار ۴۲ تا ۷۸ سال را ارزیابی کردند. هر یک از شرکت کنندگان در این تحقیق یک مچ بند داشتند که فعالیت جسمی شان را در طول یک هفته ثبت میکرد. تیم تحقیق سپس بررسی کردند که چطور فعالیتهای بدنی این افراد روی خطر بیمار شدن یا بستری شدن آنها تاثیر گذاشت.
آنها دریافتند به طور کلی، هر چه قدر افراد بیشتر ورزش کنند، خطر ابتلا به بیماریهای رایج مانند دیابت، ذاتالریه، سکته مغزی ایسکمیک، بیماری کیسه صفرا، کمخونی ناشی از فقر آهن، عفونتهای دستگاه ادراری، پولیپ روده بزرگ، ترومبوآمبولی وریدی و بیماری دیورتیکولوز کاهش مییابد. افزایش فعالیت بدنی همچنین با کاهش احتمال بستری شدن در بیمارستان در ارتباط است.
به عنوان مثال، ۲۰ دقیقه ورزش بیشتر در روز با ۳.۸ درصد کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل پولیپ روده بزرگ، و ۲۳ درصد کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل دیابت ارتباط داشت.
به گفته این محققان، ورزش کردن به مدت حداقل ۲۰ دقیقه در روز ممکن است به معنای یک مداخله موثر غیر دارویی برای بستری نشدن در بیمارستان باشد!
یوهانس گفت: «به نظر من این شواهد بیش از پیش تأیید میکند که افزایش فعالیت بدنی، نتایج بهتری را برای سلامتی افراد رقم میزند».
به گفته یوهانس، توجه به این نکته بسیار اهمیت دارد که برخی از افراد ممکن است به دلیل مشکلات جسمی و برخی بیماریها، مستعد بستری شدن در بیمارستان باشند، چون مشکلات جسمی مانع از تمرینات و فعالیتهای بدنی در آنها میشود.
شواهد و مدارکی که نشان میدهند - تمرین منظم میتواند باعث کاهش خطر بروز عوارض جسمی شود و از بستری شدن افراد در بیمارستان جلوگیری کند - کم نیستند.
همچنین گزارش سال ۲۰۲۰ در این نشریه پزشکی نشان میدهد به طور کلی هرچه افراد تحرک بدنی بیشتری داشته باشند، طول عمرشان بیشتر خواهد بود.
دکتر مایکل فردریکسون، پروفسور جراحی ارتوپدی در استنفورد هلث، میگوید: این مطالعه نشان داد بزرگسالانی که روزانه ۸۰۰۰ گام یا بیشتر از این رقم بر می داشتند در مقایسه با افرادی که تنها ۴۰۰۰ قدم در روز راه میرفتند، طی ده سال خطر مرگ در آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
فعالیت بدنی میتواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند، حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و برای سلامت قلب و ریه مفید باشد.
ورزش همچنین التهاب را در بدن کاهش میدهد و عوامل خطرزا مانند فشار خون بالا و چاقی را - که برای تعدادی از بیماریها وجود دارد - کاهش میدهد.
یوهانس گفت: "همچنین فعالیت بدنی ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای همزمان مثل ایسکمیک قلبی، دیابت، تحلیل رفتن قوای جسمانی را – که میتواند باعث پیچیدهتر شدن یک بیماری شود - کاهش دهد. فردریکسون افزود: فعالیت بدنی همچنین به افراد کمک میکند بهتر بخوابند و سطح استرس خود را مدیریت کنند.
در ادامه این مقاله به نکاتی درباره ورزش و فعالیت جسمی منظمتر اشاره شده است. پیاده روی روزانه یک نقطه شروع عالی است و برای بسیاری از افراد قابل دستیابی است.
یوهانس گفت: من به طور کلی توصیه میکنم با ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده روی در روز، ۲ تا ۳ روز در هفته شروع کنید و به تدریج مدت زمان، شدت و روزهای هفته را افزایش دهید.
فردریکسون میگوید برخی از گزینههای دیگر برای فعالیت بدنی، شامل دوچرخه سواری، دویدن، تمرین مقاومتی، شنا، تنیس و تای چی میشود.
یوهانس میگوید برای کسانی که در برنامه ریزی فعالیت بدنی مشکل دارند، ممکن است ارزش داشته باشد که برای نظارت بر مراحل فعالیت روزانه، یک ردیاب تناسب اندام نصب کنند.
او توصیه میکند که حداقل ۵۰۰۰ قدم در روز را هدف گذاری کنید.
تحقیقات قبلی نشان میدهد حتی یک تا دو دقیقه ورزش در روز میتواند سلامت شما را تقویت کند.
فعالیت بدنی کوتاه مدت و سریع - دویدن برای رسیدن به اتوبوس یا دویدن از پلهها – با کاهش قابل توجه خطر مرگ در ارتباط است.
فردریکسون گفت: ورزش لازم نیست مستمر باشد و میتواند در طول روز به چند بخش تقسیم شود، اما فواید آن برای سلامتی یکسان باشد.
جمع بندی پایانی این است که براساس تحقیقات جدید، بیست دقیقه ورزش در روز میتواند به دور نگه داشتن افراد مبتلا به انواع بیماریها از بیمارستان کمک کند. به طور کلی، هرچه افراد بیشتر ورزش کنند، خطر ابتلا به بیماریهای شایع - و بستری شدن در بیمارستان براثر این بیماریها - کمتر خواهد شد.
عالی بود