کم تحرکی، چاقی، مصرف بیش از حد الکل و تنباکو، رژیم غذایی نامناسب، فشار خون بالا و کلسترول بالا سلامت قلب را به خطر میاندازد.
علاوه بر این، سبزیها نیز کالری کمی دارند که برای حفظ وزن سالم مهم است.
۵ سبزی که میتواند کلسترول بد را کاهش دهند:
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از فیبر محلول، مواد مغذی و ترکیبی غنی از گوگرد به نام سولفورافان است که به کاهش سطح تری گلیسیرید نیز کمک میکند.
در دستگاه گوارش، فیبر موجود در کلم بروکلی با اسیدهای صفراوی متصل میشود و دفع کلسترول را برای بدن آسان میکند.
کلم پیچ
پتاسیم، فیبر، فولات و کلسیم از اجزای مفید برای قلب هستند که در کلم پیچ به وفور یافت میشوند. با کاهش سطح LDL، میتواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را به حداقل رساند کلم پیچ علاوه بر داشتن ویتامینهای فراوان، لوتئین زیادی نیز دارد. لوتئین به عنوان یک زانتوفیل، سطح کلسترول خون را با جلوگیری از تجمع آن در بدن کاهش میدهد.
گل کلم
گل کلم دارای مقدار زیادی استرول گیاهی است، نوعی لیپید که مانع از جذب کلسترول در روده میشود. سولفورافان موجود در گل کلم به کاهش سطح کلسترول خون نیز کمک میکند که شریانهای ما را از تجمع چربی پاک میکند.
یک منبع آنتوسیانین که سطح LDL بدن را کاهش میدهد، تربچه است. علاوه بر این، از التهاب در رگها و شریانها جلوگیری میکند. همچنین غنی بودن تربچه از مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم و همچنین آنتی اکسیدانها به کاهش فشار خون بالا کمک میکند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را به حداقل میرساند.
تربچه شامل فیبر غذایی است که سطح کلسترول مضر را کاهش میدهد و خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد.
هویج
بدن بتاکاروتن موجود درهویج را به ویتامین A تبدیل میکند. بتاکاروتن سطح کلسترول خون را کاهش میدهد و از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند.
مصرف هویج دفع اسید صفراوی، جذب کلسترول و وضعیت آنتی اکسیدانی را تغییر میدهد و در نهایت از قلب ما دفاع میکند.
هویج بیشتر حاوی فیبر محلول به شکل پکتین است. سطح کلسترول خون توسط فیبرهای محلول کاهش مییابد، زیرا آنها از جذب کلسترول توسط دستگاه گوارش ما جلوگیری میکنند.