پخش زنده
امروز: -
ترخون گیاهی با کالری و کربوهیدرات کم، حاوی مواد مغذی متنوعی است که میتواند برای سلامتی مصرف کنندگان مفید باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ ترخون گیاهی چند ساله از خانواده آفتابگردان است و به طور گسترده به عنوان طعم دهنده غذا، در عطر و دارو سازی استفاده میشود.
این گیاه طعم لطیفی دارد و به خوبی با غذاهایی مانند ماهی، گوشت گاو، مرغ، مارچوبه، تخم مرغ و سوپ ترکیب میشود.
منگنز موجود در ترخون در حفظ سلامت مغز و کمک به رشد، متابولیسم و همچنین کاهش استرس اکسیداتیو در بدن نقش دارد. علاوه بر این آهن موجود در این گیاه عنصر کلیدی تنظیم عملکرد سلولها و تولید خون است. کمبود این ترکیب مهم ممکن است منجر به کم خونی و در نتیجه خستگی و ضعف شود. پتاسیم موجود در این گیاه نیز یک ماده معدنی ارزشمند است که برای کارکرد صحیح قلب، ماهیچهها و اعصاب از اهمیت بالایی برخوردار است که این ترکیب میتواند فشار خون را کاهش دهد.
بهبود حساسیت به انسولین و کمک به کاهش قند خون
ترخون به بهبود حساسیت به انسولین و نحوه استفاده بدن از گلوکز کمک میکند. برای نمونه عملکرد شگفت انگیز عصاره ترخون روسی در راستای جلوگیری از مقاومت به انسولین، اختلال عملکرد متابولیک و تجمع چربی در ماهیچهها و کبد موشها به تایید رسیده است.
بهبود و تنظیم الگوهای خواب
گیاهان درمنه که شامل ترخون نیز میشود، به عنوان دارو برای درمان اختلالات متفاوت از جمله بد خوابی به کار میروند.
افزایش اشتها به کمک کاهش سطح لپتین
گرلین به عنوان یک هورمون گرسنگی در نظر گرفته میشود، در حالی که لپتین را در قالب هورمون سیری میشناسیم. هنگامی که سطح گرلین افزایش یابد، باعث القای گرسنگی خواهد شد. در مقابل، افزایش سطح لپتین احساس سیری ایجاد میکند.
محققان با بررسی نقش عصاره ترخون را در تحریک اشتها دریافتند که کاهش ترشح انسولین و لپتین با افزایش وزن بدن مرتبط است این یافتهها حاکی از آن هستند که عصاره ترخون ممکن است به افزایش احساس گرسنگی کمک کند.
خاصیت ضد باکتریایی و پیشگیری از مسمومیتهای غذایی
محققان به این نتیجه رسیدند که ترخون ممکن است یک نگهدارنده موثر برای مواد غذایی مختلف مانند پنیر باشد.