ابتلا به افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ تا دو برابر افزایش مییابد.
دیابت نوع ۲: وضعیت مزمن
دکتر راکش پریخ، مشاور دیابت کمیته اجرایی ملی، گفت ظرفیت افراد برای کار کردن، برقراری ارتباط و فکر کردن تحت تاثیر افسردگی قرار میگیرد. افسردگی با سطوح بالاتر هورمونهای استرس مانند کورتیزول مرتبط است، که میتواند متابولیسم گلوکز یا قند خون را مختل کند، مقاومت به انسولین را افزایش دهد و سبب تجمع چربی در شکم شود که همه عوامل خطر ابتلا به دیابت هستند. با این حال، دلایل این اتفاق متفاوت است. از آنجا که دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است، بسیاری از مردم مصرف داروهای مادام العمر را دلهره آور میدانند. علاوه بر این، در برخی موارد، سطح غیرطبیعی قند خون سبب آسیب عصبی و ناامیدی و ناتوانی بیمار میشود.
استرس: افسردگی و دیابت
علاوه بر این، بسیاری از مردم به دلیل علائم طولانی مدتی که دیابت به همراه دارد، احساس خستگی میکنند. استرس عامل اصلی افسردگی و دیابت است. یکی از علائم رایج در میان بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن این است که آنها احساس میکنند کمتر بر بدن خود کنترل دارند و بیشتر به اطرافیان خود متکی هستند و این به آنها احساس درماندگی میدهد و در نتیجه افسردگی را در پی دارد. عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ عبارتند از افزایش وزن، سبک زندگی کم تحرک، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و داشتن سلامت روان ضعیف.
در نتیجه افسردگی ممکن است احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. علاوه بر این، بسیاری از داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی نیز سبب افزایش وزن افراد میشود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.