باورهای غلطی درباره مصرف انواع نانها وجود دارد که برای جلوگیری از ضرر رساندن به سلامتی باید آنها را شناخت.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، یکی از باورهای غلط و متداولی که بین عموم مردم رواج دارد این است که هر زمان احساس ضعف یا گرسنگی دارید، بیسکویت سبوس دار بخورید.
تیرنگ نیستانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: اضافه شدن سبوس به مواد غذایی مثل بیسکویت، نانها و ماکارونی، ارزش و مزیت نسبی ماده غذایی را بالاتر میبرد، ولی هرگز به این معنی نیست که از کالری آن میکاهد یا برای سلامت مفید است و یا میتوان در مقادیر بالا از آن استفاده کرد.
همچنین یکی از باورهای اشتباه رایج بین عموم مردم، این است که سالمترین نان، سنگک است، اما این باور درست نیست.
سلامت نان در گرو سلامت آرد، خواص تغذیهای و روش طبخ است، در حال حاضر عمدتاً نانواییها برای تهیه نان سنگک از آرد سفید استفاده میکنند بنابراین نان سنگکی که با آرد سفید پخت میشود، مزیتی بر سایر نانهای سنتی ندارد.
علاوه بر این پخت نان سنگک با حرارت مستقیم و سوختهای فسیلی باعث میشود که مواد زیان بار و مضر، سلامت نان را تحت تأثیر قرار دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه برخی بر این باورند که با ریختن سبوس روی نان سنگک سلامت آن به مراتب بیشتر میشود، گفت: جدا از اینکه در بیشتر موارد سبوسها به فلزات سنگین و مشخصاً آرسنیک آلوده هستند، اضافه کردن سبوس به نان مزیتی بیشتری در مقایسه با انواع نان ایجاد نمیکند.
وی توصیه کرد: نان سنگک به سایر نانهای سنتی مزیتی ندارد، بنابراین صرفاً با معیار سالمتر بودن این نانها، نمیتوان توصیه به استفاده از آن کرد
منبع: فرارو/مهر/