دکتر مظلومی با بیان اینکه در دهه های گذشته با وجود اهمیت نان در سفر غذایی مردم کشور، کیفیت این ماده غذایی به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است، ادامه داد: به عنوان مثال در تولید بخشی از نان مصرفی، از آرد کم سبوس استفاده می شود که گاهی همراه با فرآیند تخمیر ناقص تولید می شود. این در حالی است که در دستورالعمل های رژیمی مربوط به ۲۰۲۰ و- ۲۰۱۵ توصیه شده که دست کم ۵۰ درصد از غلات مصرفی روزانه باید از نوع غلات کامل باشد؛ به این معنی که اجزایی از آن حذف نشده باشد.
این عضو هیئت علمی گروه بهداشت مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: مفهوم این توصیه در عمل این است که ما نیز مانند گذشتگان برای تولید نان کامل باید تلاش کنیم و آن را به سبد غذایی ایرانیان برگردانیم و منظور از نان کامل نانی است که از آرد کامل تولید می شود.
دکتر مظلومی گفت: آرد کامل حاوی تمام اجزای دانه است و منبع غنی تر از اسیدهای «فنولیک» مثل «فرولیک اسید» و «کافئیک اسید»، همچنین «فیتات»، ویتامینE، «سلنیوم» و ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگر نسبت به آرد سفید و آردهای سبوسدار است این خود می تواند دلیل مهمی بر اثرات سلامتی بخش نان کامل باشد.
دکتر مظلومی با بیان دیگر مزایای مصرف نان کامل به کاهش کلسترول پلاسما و کبد، کاهش جذب کلسترول، مهار تجمع پلاکتی، بهبود استقامت فیزیکی، تأخیر در فرآیند پیری، بهبود توان باروری، پیشگیری از ابتلا به سرطان ها، کاهش خطر سکته های قلبی، کاهش خطر استرس اکسیداتیو و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی-عروقی، کاهش دیابت نوع ۲، کاهش چاقی و کاهش خطر مرگ و میر اشاره کرد.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نکته مهم دیگر در تولید نان کامل را تهیه صحیح و اصولی این نان و تخمیر آرد عنوان کرد تا با کاهش میزان «فیتات»، اثرات مخرب آن بر جذب املاح کاهش یابد و بدن از منبع غذایی غنی تری بهره مند شود.
دکتر مظلومی با تأکید بر اهمیت مصرف نان کامل در سلامت عمومی جامعه، این امر را مستلزم ایجاد زمینه های دسترسی مردم به این محصول سلامت محور عنوان کرد که در شیراز، این امر پیگیری شده است و گفت: در این راستا با حمایت استاندار فارس و پیگیری های مکرر اداره کل غله و خدمات بازرگانی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همراهی اتحادیه نانوایان شیراز، فرماندار و سایر ارگان های دولتی مرتبط، برای نخستین بار در کشور، طرح تولید نان کامل به مرحله اجرا رسید.
این مقام مسوول در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از روز 16 بهمن به مدت ۱۰ روز، در ۱۷ نانوایی شیراز، از ساعت ۹ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح، نان کامل با قیمت یارانه ای عرضه می شود.
دکتر مظلومی با اشاره به این موضوع که تهیه نان کامل سخت تر و نیازمند زمان پخت بیشتر، زمانتخمیر بیشتر و هزینه کارگری بیشتر است، افزود: بر همین اساس قیمت نان کامل بسیار بیشتر خواهد بود، اما با حمایت مسوولان استان فارس تلاش شده است که این نان با قیمت مناسب در اختیار مردم شهر شیراز قرار گیرد.