به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: یکی از اهداف مهم اين معاونت ، تغییر ذائقه غذایی از نان سفید به نان کامل است و اجرای این طرح آزمایشی ، با همین هدف دنبال شده است.
دکتر «محمدجواد راعی» ، با بیان اینکه در سال های گذشته به شیوه های مختلف از رژیم غذایی سالم فاصله گرفته ایم و مصرف نان سفید و یا نان کم سبوس به جای نان کامل وارد سفره های مردم شده است، گفت : نوع رژیم غذایی نامناسب باعث شیوع بیمارهایی مانند دیابت نوع۲، چاقی و اضافه وزن و بیماری های قلبی و عروقی در جامعه شده است.
وي افزود : این طرح پس از چند ماه تلاش مجموعه معاونت غذا و دارو و با حمایت های همه جانبه استاندار فارس، همکاری دلسوزانه اداره کل غله و خدمات بازرگانی فارس و همراهی اتحادیه صنف نانوایان شیراز به نتیجه رسیده است.
دکتر راعی از اصحاب رسانه استان خواست تا با توجه به توانمندی های رسانه ای در زمینه آگاهی بخشی عمومی، نسبت به اطلاع رسانی عمومی در این زمینه و پیشبرد هرچه بهتر این طرح سلامت محور، مشارکت داشته باشند.
* نقش نان کامل در ارتقای سلامت
دکتر «سید محمد مظلومی» مدیر نظارت بر فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز فت : در تمام دنیا اهمیت استفاده از نان کامل در جلوگیری و شیوع بسیاری از بیمارهای و سرطان ثابت شده است . وي افزود : برای اینکه بتوانیم گامی مؤثر در رژیم غذایی سالم و سبک زندگی صحیح در جامعه داشته باشیم، نیاز به حمایت های مردمی و رسانه ای داریم تا بتوانیم این طرح را به صورت گسترده در شیراز و سایر شهرهای استان اجرا کنیم.
دکتر مظلومی با تأکید بر اینکه خواص تعذیه ای نان به دست آمده از آرد کامل دارای سبوس و جوانه کامل قابل مقایسه با آرد سفید و یا آرد با سبوس ناچیز نیست، افزود: شاهد این هستیم که در دیدگاه عمومی، نان های کم سبوس مانند سنگک، به اشتباه به عنوان نان کامل شناخته می شود، اما این در حالی است که نان سنگک سبوس دار کنونی با نان کامل، فاصله بسیاری دارد.
دکتر مظلومی استفاده از نان کامل در جامعه را بنیانی مهم برای ترویج رژیم غذایی سالم در جامعه دانست و گفت: مهم ترین عامل ضد سرطان در گندم، جوانه آن است و حذف جوانه از آرد کامل، یکی از آسیب های جدی به سفره غذایی مردم محسوب می شود.
مدیر نظارت بر فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه شیراز افزود: به عنوان مثال «نیاسین» که در پیشگیری از بیمارهای قلبی و عروقی، تنظیم قند خون و همچنین در حفظ سلامت سیستم عصبی، مو و پوست نیز بسیار تاثیر دارد، در آرد کامل ۲۵ میکروگرم است؛ در حالی که در نان سنگک سبوس دار ۱۰ میکروگرم و در آرد سفید سه و نیم میکروگرم است.
دکتر مظلومی استفاده از نان کامل در سفره مردم را دارای تاثیری مهم در کاهش آمار بیمارها و مرگ میر دانست.
این طرح به صورت آزمایشی از 16 بهمن ۱۴۰۱ برای نخستین بار در کشور، با استفاده از آرد یارانه ای، برای مدت ۱۰ روز در نانوایی های منتخب و خارج از سه نوبت اصلی پخت نان، از ساعت ۹ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح اجرا می شود.