فوق تخصص گوارش و کبد گفت: با توجه به انجام کارهای برجسته در زمینهی انواع هپاتیت، به ویژه انجام واکسیناسیون برای ۴۰ میلیون نفر در مقابل هپاتیت B در کشور از سال ۱۳۷۳، ایران کمترین آمار شیوع هپاتیت B را در منطقه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، "موید علویان" در پاسخ به این سوال که چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به انواع هپاتیت هستند، گفت: افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، معتادان تزریقی، زندانیان، آتش نشانها، کارکنان خدوم شهرداری، خانواده فرد مبتلا به هپاتیت و همچنین بیمارانی که نیازمند تزریق خون هستند، مانند دیالیزی ها، بیماران هموفیلی و تالاسمی، بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت هستند.
فوق تخصص گوارش و کبد گفت: راه انتقال این ویروسها از طریق خون است، هر چیزی که با خون تماس داشته باشد، مانند افراد معتاد (سرنگ مشترک) یا افراد دارای خالکوبی با سوزن آلوده و همچنین افراد با رفتارهای پرخطر، جزو این گروه هستند.
"موید علویان" تاکید کرد: بیشتر عوامل ایجاد کننده هپاتیت B و C یکسان است و چراغ بیماری هپاتیت B با وجود واکسیناسیون در کشور، در حال خاموش شدن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: با هپاتیت B میتوان زندگی کرد، شاغل بود و فرزندان سالم به دنیا آورد.
دکتر علویان در پاسخ به این سوال که افراد مبتلا چه علامتهایی دارند، گفت: این بیماری معمولاً بدون علامت است و ممکن است فقط با خستگی و ضعف و بی حالی همراه باشد.
فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: در حال حاضر افراد بالای ۳۰ الی ۵۰ سال نیاز به غربالگری هپاتیت B و واکسیناسیون آن را دارند، اگر فردی بیماری هپاتیت B داشته باشد و در واقع ناقل غیر فعال باشد، تزریق واکسن هپاتیت B در او مشکلی ایجاد نمیکند.
این استاد دانشگاه گفت: هپاتیت C, تا سال ۱۴۱۰ با رعایت چند شرط در کشور از جمله کمک به انسانهای پرخطر مانند افراد معتاد، کنترل مراکز خالکوبی و آرایشگاهها از نظر بهداشتی، توجیه جامعه جوان از نظر رفتارهای پرخطر و تشخیص و درمان بیماران، ریشه کن خواهد شد.
دکتر علویان گفت: داروهای هپاتیت B و هپاتیت C در ایران تولید میشوند و تحت پوشش بیمه قرار دارند. همچنین واکسن هپاتیت B ایمن، بی خطر و ارزان است و در کشور تولید میشود.
فوق تخصص گوارش و کبد گفت: در حال حاضر، از مهمترین راههای ابتلا به هپاتیت C، اعتیاد تزریقی و غیر ایمن و همچنین رفتارهای پرخطر است، که خطر بیماری HIV را نیز به دنبال دارد.
دکتر علویان در پاسخ به این سوال که افرادی که ناقل غیر فعال هستند چگونه میتوانند به سلامتی خود توجه بیشتری داشته باشند، گفت: این افراد سعی کنند چاق نشوند، ورزش منظم داشته باشند و از چربی زیاد پرهیز کنند، زیرا ممکن است مبتلا به کبد چرب شوند و هپاتیت در این افراد فعال شود، این افراد باید زندگی سالمی داشته باشند و از سیگار و قلیان پرهیز کنند.