در سبزوار انجام شد
برداشت خاویار بدون صید برای نخستین بار در خراسان رضوی
بستر برداشت خاویار بدون صید ماهی و تداوم حیات آن با استفاده از شیوه جدید، در مزارع پرورش ماهی سبزوار فراهم شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسئول شیلات مدیریت جهادکشاورزی سبزوار گفت: در روش برداشت خاویار بدون
صید، با استفاده از سزارین، شکاف کوچکی روی شکم ماهی ایجاد میکنند و پس از برداشت خاویار، دوباره محل زخم بخیه زده و ماهی در آب رها میشود.
محمدعلی اسلامی افزود: روز چهارشنبه برای نخستین بار، فرایند برداشت خاویار از چهار قطعه ماهی خاویاری مولد در شهرستان سبزوار با روش بدون صید صورت گرفت که هم اینک شرایط جسمی این ماهیان مساعد است و در آب شناور هستند.
وی ادامه داد: روش برداشت بدون صید خاویار، تاکنون در تعداد محدودی از مزارع پرورش ماهیان خاویاری کشور انجام شده است و با فراگیر شدن این شیوه، میتوان از حذف ماهیان مولد پیشگیری کرد و تولید خاویار را افزایش داد.
مسئول شیلات مدیریت جهاد کشاورزی سبزوار گفت: سبزوار در حوزه تولید ماهیان خاویاری در خراسان رضوی پیشگام است و هم اینک چهار واحد پرورش خاویار در این شهرستان در دو حوزه پروار ماهی و برداشت خاویار فعالیت دارند.
اسلامی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت سبزوار در تولید شیلات، عملیات ساخت شهرک آبزیپروری و پرورش ماهیان خاویاری شهرستان با حمایت دولت و سرمایهگذار بخش خصوصی در مساحت شش هکتار با استفاده از آب رودخانه کال شور به ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن خاویار آغاز شده است.
وی افزود: شهرستان سبزوار با تولید سالانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سالیان اخیر همواره رتبه نخست تولید شیلات را در این استان داشته است.