نقرس یک نوع شایع و پیچیده از آرتروز است که با حملات ناگهانی و شدید درد، تورم، قرمزی و حساسیت به لمس مفاصل مشخص میشود.
راضیه حسینی، افزود:نقرس به علت تجمع بلورهای اورات در مفصل است که در نتیجه باعث التهاب و درد شدید میشود. بدن بر اثر تجزیه پورین، به طور طبیعی اسید اوریک تولید میکند. پورین همچنین در غذاهای خاصی مانند استیک، گوشت و غذاهای دریایی یافت میشود. خوراکیهای دیگری که سطح اسید اوریک را بالا میبرند، شامل نوشیدنیهای الکلی و به ویژه آبجو و نوشیدنیهای شیرین شده با قند میوه (فروکتوز) است.
در این افراد توصیه به رژیم غذایی معمول و کافی برای حفظ وزن و پیشگیری از کتوزیس میشود، زیرا گرسنگی و کاهش شدید وزن با افزایش میزان اورات همراه است.
چون اغلب بیماران نقرسی دچار هایپرلیپیدمی هستند، رعایت رژیم غذایی کم کلسترول، کم چرب و مقادیر کم اسیدهای چرب اشباع توصیه میشود.
توصیه به فعالیت بدنی دست کم ۳۰ دقیقه در روز
در صورت نیاز مکمل یاری با امگا ۳ که کاهش دهنده تری گلیسیرید سرمی است.
استانولها و استرولهای گیاهی که در غذاهایی مانند روغن ذرت، سویا و سایر روغنهای گیاهی یافت میشود، باعث کاهش جذب رودهای کلسترول غذایی میشود.
نوشیدن ۸ تا ۱۲لیوان آب در روز توصیه میشود. زیرا مقادیر زیاد آب به خروج اسید اوریک اضافی از خون کمک میکند.
پرهیز از منابع غذایی حاوی پورین بالا شامل: ماهی کولی، عصاره گوشت، مغز حیوانی، دل، جگر، قلوه، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، گوشت غاز و خاویار
مواد غذایی با پورین متوسط مانند گوشتها و ماهیها به جز موارد ذکر شده در بند قبل، حبوبات، اسفناج، قارچ، ۲ تا ۳ اونس از گوشتها و یک واحد از سبزی را میتوان مصرف کرد.
مواد غذایی کم پورین مانند غلات، تخم مرغ و شیر را میتوان هر روز مصرف کرد.