پخش زنده
امروز: -
نقرس نوعی بیماری است که با تجمع کریستالهای اورات در مفصل شست پا، مفاصل کوچک دست ها، وچ دستها و آرنج ها، گرمی و درد مداوم و محدودیت حرکت مفاصل و درد شدید شبانه همراه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: درمان این بیماری در مرحله حاد، استراحت در بستر تا برطرف شدن التهاب و درد و همچنین دارو درمانی از جمله تجویز داروهای ضد نقرس (مانند کلشی سین و آلوپورینول)، تجویز داروهای مسکن ضد التهاب غیراستروئیدی و داروهای کورتیکواستروئیدی است.
نسرین نسیمی، افزود: با رعایت نکات تغذیهای زیر میتوان از تشدید این بیماری پیشگیری کرد.
۱-پرهیز از مصرف غذاهای سرشار از «پورین»: این غذاها سبب تولید اسید اوریک بسیار زیادی در بدن میشود که تشدید بیماری را به همراه دارد. اغلب غذاهایی مانند گوشت قرمز، غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، احشای داخلی مانند کله پاچه، مغز، جگر و ماکیان که منبع خوب پروتئین محسوب میشوند، از میزان پورین بالایی برخوردار هستند.
۲-محدود کردن مصرف غذاهایی که سطح متوسطی از پورین دارد، از جمله مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، لوبیاها، قارچ و عدس، همچنین این موارد در زمان حملات نقرس باید به طور کامل حذف شود.
۳-پرهیز از مصرف زیاد چربی ها، زیرا چربی زیاد مانع دفع اسید اوریک میشود و سبب افزایش حملات و درد نقرس میشود.
۴-محدود کردن مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن؛ همچنین توت فرنگی و زرده تخم مرغ. این مواد سبب اسیدی شدن خون میشود که این عامل به تشکیل کریستالهای اورات کمک کرده و سبب افزایش حملات نقرس در گروهی از بیماران میشود.
۵-روزانه مصرف دست کم چند لیوان آب بسیار مفید است.
۶ محلول بسیار رقیق شده سرکه سیب یک محلول کمک کننده به این بیماران است که بهتر است با تجویز پزشک مصرف شود.
۷-اگر فرد مبتلا به نقرس دچار اضافه وزن و یا چاقی باشد، بهتر است با نظر متخصص تغذیه به آرامی وزن خود را کاهش دهد، زیرا رژیمهای سخت و شدید میتواند سبب افزایش اسید اوریک در خون شود. البته چاقی به تنهایی نیز میتواند سبب افزایش اسید اوریک خون شود.
به طور کلی خوب است بدانیم «ورزش» و «تغذیه صحیح» میتواند از عوارض وخیم نقرس جلوگیری کند.