رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: زنگ خطر چاقی گروه سنی کودکان در استان اردبیل به صدا درآمده و باید به هوش باشیم.
وی با بیان اینکه زنگ خطر چاقی گروههای سنی مختلف به ویژه کودکان در استان اردبیل به صدا درآمده است، تصریح کرد: ما اضافه وزن نگرانکنندهای را در گروههای سنی کودکان و زنان در استان اردبیل شاهد هستیم که اگر برنامهریزی برای کاهش وزن و سالمسازی آنها انجام نشود، دغدغهها و گرفتاریها در این حوزه بیشتر خواهد شد.
رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: اکثر جمعیت بالای ۱۸ سال در استان اردبیل با اضافه وزن روبهرو هستند که در مراکز بهداشتی و درمانی کنترلها و مراقبتهای لازم در این زمینه انجام میشود.
سیادتی افزود: در کشور و به ویژه استان اردبیل ۲ برابر میانگین جهانی مصرف قند و نمک را شاهد هستیم که آثار و عوارض آن در دوران سالخوردگی و پیری بیشتر نمود پیدا میکند و بهتر است خانوادهها به سمت تغذیه سالم و خوردن غذاهای با ویژگیهای ممتاز بروند.
وی ضرورت پرهیز از مصرف بیش از حد غذاهای آماده و فستفودی را در کنار مصرف بیش از حد شیرینی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در گروه غذایی نان و غلات شایسته است خانوادهها از نان و غلات سبوسدار استفاده کرده و در تغذیه روزانه مصرف میوه و سبزی را بگنجانند.
سیادتی استفاده مداوم از مواد پروتئینی، تخم مرغ و گوشت سفید را یادآور شد و اضافه کرد: مصرف گوشت قرمز باید در هفته حداقل به ۲ نوبت تقلیل پیدا کند ولی مصرف ماهی و مرغ هیچ مشکلی را به وجود نمیآورد.
رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از تدوین طرح غذای سالم و ارائه بستههای پیشنهادی به خانوادهها در قالب مراکز بهداشتی و درمانی خبر داد و بیان کرد: هم در شهرها و هم روستاها این مراقبتها و پیشبینیها به صورت دقیق در حال انجام است.
بیشتر بخوانیم:
بسیج ملی تغذیه سالم برای کاهش بیماریهای غیر واگیر
افزایش مصرف قند، چربی و فست فودها، امروزه شیوع چاقی را به شدت بالا برده که عاملیست برای بروز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر و حتی سرطان.