واردات مواد غذایی، اولین و بیشترین حجم واردات را در کشور ما تشکیل میدهد، این در حالی است که فناوریهای زیستی موجود در کشور، ظرفیت کاهش این مقدار را دارند.
اما کارشناسان و متخصصان امر معتقدند که مدیریت و استفاده از روشهای سنتی در این زمینه راهگشا نیست و باید با استفاده از فناوری و نوآوری در صنعت کشاورزی؛ محصولات را با کیفیت، کمیت و سرعت بیشتر تولید کرد. ایران کشوری با جمعیت بالا و نیازهای مشخص و منابع طبیعی محدودی است بنابراین باید این دو چالش مهم را به یک مزیت ملی بدل کنیم.
یعنی از نوآوریهای نیروی انسانی توانمند کمک بگیریم و محدودیت منابع را به فرصتی مناسب بدل کنیم. این کار هم تنها با استفاده از فناوریهای کاربردی قابل اجراست. دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری معتقد است یکی از فناوریهای راهبردی که در این زمینه میتواند به خوبی نقشآفرینی کند، زیستفناوری است.
به گفته مصطفی قانعی، در حال حاضر بیشترین حجم واردات در کشور، واردات مواد غذایی است و زیستفناوری پاسخ مشخصی در این زمینه دارد و میتواند در ۴ سال، ۳ میلیارد دلار از این واردات را کاهش دهد. همچنین فناوریهای زیستی قادر خواهند بود در مدت ۴ سال، ۸/۱ میلیارد دلار از واردات در حوزه سلامت را کاهش دهند.