محققان عضو شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به طراحی و ساخت دستگاه سردکننده نوزادان شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر شرکت دانش بنیان سرما بهبود سپنتا از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه
مهدی عباچی زاده افزود: به رغم پیشرفتهای مهمی که در زمینه مراقبتهای پری ناتال صورت گرفته، ولی هنوز هم آسفیکسی مسئله مهمی است که میتواند منجر به مرگ ومیر قابل توجهی شود؛ به طوریکه در کشورهای درحال پیشرفت، میزان وقوع آن در حد ۲۰-۷ مورد در هر هزار تولد زنده ذکر شده است.
وی گفت: نوزادان مبتلا به هایپوکسی متوسط یا شدید که در گروه هایپوترمی درمانی قرار میگیرند باید در فاصله ۲ تا ۶ ساعت اول عمر، درمان را آغاز کنند و طی ۷۲ ساعت، دمای بدن باید حدود ۳۴ درجه سانتیگراد، بطور مداوم ثابت نگه داشته و پس از پایان سه روز بدن نوزاد به آهستگی گرم شود.
عباچی زاده با بیان اینکه تغییرات کنترل نشده دما، موجب شکست درمان و ابتلا به عوارض میشود، افزود: دما در هیپوترمی درمانی اگر بالاتر از ۳۴ درجه باشد، ارزش درمانی و حمایتی ندارد و اگر کمتر از ۳۳ درجه باشد، به دلیل عوارض هیپوترمی شدید نوزاد بدحال و بر شدت عوارض افزوده میشود؛ لذا تجهیزات پیشرفتهای نیاز است که دمای بدن نوزاد را بطور مداوم بین ۳۳ و ۳۴ درجه نگه دارد.
مدیر شرکت دانش بنیان با بیان اینکه با توجه به دیده شدن این نیاز مهم در امر سلامت نوزادان کشور و سابقه این شرکت در ارائه درمانهای سرمایشی، ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان در دستور کار این شرکت قرار گرفت، گفت: در این دستگاه، آب به عنوان مایع خنک کننده توسط یک سیستم خنک کننده ترموالکتریک، از طریق لولههای عایق شده و اتصالات بدون نشت، به داخل تشک سیلیکونی مخصوصی که برای این کار طراحی شده است هدایت میشود.
مدیر شرکت دانش بنیان سرما بهبود سپنتا ابراز کرد: این دستگاه میتواند با قیمتی پایینتر از نمونه خارجی، نیاز بخشهای مراقبت ویژه نوزادان را مرتفع سازد و گام بزرگی در ارتقا سلامتی و صرفه جویی ارزی بردارد.
به گفته عباچی زاده، این دستگاه هم اکنون در حال گذراندن تستهای ایمنی است تا بتواند با اخذ مجوز تولید در بازار حضور پیدا کند.