در هر قطره آب دنیایی وجود دارد که از دید غواصان و شناگران قسمتهای عمیق آب پنهان است. برای اینکه واقعاً بتوانید وارد این دنیا شوید، باید از یک عدسی بزرگنمایی استفاده کنید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، در یک قطره، مجموعه وسیعی از پلانکتونهای کوچک، از جمله سختپوستانی به نام پاروپایان وجود دارند. با این مقدمه، مجله Smithsonian تصاویر هیجانانگیزی از دنیای پنهان درون یک قطره آب منتشر کرده است.
در یک قطره، مجموعه وسیعی از پلانکتونهای کوچک، از جمله سختپوستانی به نام پاروپایان وجود دارند که در این تصاور شاهد آنها هستیم.
پدر هر قطره آب دنیایی وجود دارد که از دید غواصان و شناگران قسمتهای عمیق آب پنهان است. برای اینکه واقعاً بتوانید وارد این دنیا شوید، باید از یک عدسی بزرگنمایی استفاده کنید. در یک قطره، مجموعه وسیعی از پلانکتونهای کوچک، از جمله سختپوستانی به نام پاروپایان وجود دارند. با این مقدمه، مجله Smithsonian تصاویر هیجانانگیزی از دنیای پنهان درون یک قطره آب منتشر کرده است.
«چاد والتر»، محقق ممتاز موزه ملی تاریخ طبیعی اسمیتسونیان که به مدت ۴۰ سال روی پاروپایان (Copepod) مطالعه کرده میگوید:
«پاروپایان پرتعدادترین جانور روی کره زمین است. ۷۰ درصد از سیاره زمین را آب پوشانده و پاروپایان در تمام آن زندگی میکنند.»
این بیمهرگان ریز را میتوان در عمیقترین گودالهای اقیانوسی و مرتفعترین دریاچههای آلپ، حتی در خزهها و بسترهای مرطوب یافت.
«آنجل فیتور»، عکاس اسپانیایی حیات وحش است که برای ثبت این دنیای پنهان تلاش بسیار زیادی کرده است. فیتور که دارای مدرک زیست شناسی دریایی است، چند سال پیش درباره موجوداتی که نمیتوانست ببیند کنجکاو شد، پلانکتونهای کوچکی که همراه با جریانهای اقیانوسی شناور هستند. بسیاری از این موجودات به قدری کوچک هستند که بدون ابزار علمی خاص نمیتوان از آنها عکاسی کرد.
اما طول این موجودات کوچک معمولاً بین ۰.۲ تا ۱.۷ میلیمتر است که برای بزرگنمایی کردن با استفاده از لنزها و تجهیزات معمولی به اندازه کافی بزرگ است.
برای بدست آوردن تصاویر فوقالعادهای که در این مطلب میتوانید مشاهده کنید، فیتور به مدت سه سال تلاش کرده است. ابتدا او باید با یک قایق به دریای مدیترانه برود و برای جمعآوری نمونه آب موردنظر خود، معمولاً ۱۰ تا ۱۵ متر زیر سطح آب شیرجه بزند. سپس نمونه را به استودیو خانگی خود بیاورد و کارش را آغاز کند.
زمانی که پاروپایان میمیرند، به سرعت رنگ خود را از دست میدهند و شبیه سوسکهای قهوهای مات میشوند. فیتور با توجه به این موضوع، قصد داشت تا رنگهای آبی و طلایی موجودات را به تصویر بکشد و آنها را در عمل نشان دهد، درست مانند زمانی که از هر موجود دریایی دیگری عکاسی میکنید.
نتیجه تلاشهای او منجر به تصاویر فوقالعادهای از پاروپایان شد که تاکنون مشاهده نشده است. فیتور این موجودات را در حال انجام طیف گستردهای از فعالیتها، از جمله خوردن، جفت گیری و رهایی از دست شکارچیان به تصویر کشیده است.
منبع: دیجیاتو