پخش زنده
امروز: -
دانشمندان با بررسی مغز دلفین های گرفتار در سواحل اسکاتلند، نشانگرهای مربوط به آلزایمر را در مغز آنها شناسایی کرده اند.
محققان دانشگاه گلاسکو، دانشگاه های سنت اندروز و ادینبورگ و مؤسسه تحقیقاتی Moredun در اسکاتلند پس از شناسایی سه تغییر کلیدی مرتبط با بیماری آلزایمر انسانها در مغز این سه حیوان پس از مرگ آن ها شگفت زده شدند. نشانه های آن ها شامل تشکیل پلاک های پروتئین آمیلوئید، انباشته شدن پروتئین تاو و وجود نوعی آسیب مغزی به نام Gliosis می شود.
دکتر «مارک داگلیش»، آسیب شناس و محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه گلاسکو، گفت نمی توان تأیید کرد که آیا این آسیب همان نقص شناختی مرتبط با آلز ایمر در انسان هاست یا خیر؛ زیرا برای تعیین اینکه آیا دلفین ها و نهنگ ها آلزایمر داشته اند، باید حیوانات در زمان حیات خود نیز بررسی شوند.
او گفت: «این یافته های مهم برای اولین بار نشان می دهند که آسیب شناسی مغز در نهنگ های دندان دار شبیه به مغز انسان هایی است که تحت تأثیر بیماری آلزایمر بالینی قرار گرفته اند. در حالی که در این مرحله بسیار وسوسه انگیز است که بتوانیم حدس بزنیم که وجود این نشانه ها در آن ها، نشان دهنده رنج این حیوانات از نقص های شناختی مرتبط با آلزایمر در انسان است، ولی باید تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اتفاقاتی که برای این حیوانات رخ داده است، انجام شود.»
دلایل احتمالی وجود نشانگرهای آلزایمر در مغز دلفین ها
نشریه گاردین در گزارش خود توضیح می دهد که یکی از دلایل احتمالی وجود این دسته از مشکلات مغزی مانند آلزایمر در دلفین و نهنگ ها، می تواند به این دلیل باشد که آن ها مانند انسانها و برخلاف بسیاری از حیوانات دیگر، میتوانند سال ها پس از توقف فعالیت تولید مثلی خود زندگی کنند. دلیل احتمالی دیگر از مطالعه ای مربوط به سال ۲۰۲۰ ارائه شده است که نشان داده نهنگ ها به دلیل هیپوکسی (سطوح پائین اکسیژن در بافت های بدن) ناشی از جست وجوی غذا در اعماق اقیانوس (Ocean)، بیشتر مستعد آسیب هایی شبیه به آلزایمر هستند.