بروکلی یکی از سبزیجات کلمی و غنی از مواد مغذی است و خواص آن شما را شگفت زده میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، بروکلی از جمله سبزیجات غنی از مواد مغذی از جمله؛ فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم و پروتئین بیشتری نسبت به سایر سبزیجات است.
بروکلی میتواند هم خام و هم پخته مصرف شود، اما تحقیقات اخیر نشان میدهند که پخته شده آن با بخار ملایم بیشترین فواید سلامتی را دارد.
بروکلی خام حاوی تقریباً ۹۰ % آب، ۷ % کربوهیدرات و ۳ درصد پروتیین و تقریباً بدون چربی است و کالری خیلی پایینی دارد و تنها ۳۱ کالری برای هر فنجان تامین میکند.
این نوع سبزی میتوانند عملکرد کبد را در سطح بهینه خود نگه دارند و شما را از بیماری کبد چرب غیر الکلی را که به چربی اضافی مرتبط است و میتواند منجر به سرطان کبد و سیروز شود، ایمن کند.
بروکلی همچنین غنی از ویتامین K و کولین است و به رشد شناخت و حافظه کمک میکند، علاوه بر این، سولفورفانها همچنین به جلوگیری از ظهور آلزایمر و بسیاری از بیماریهای گوارشی کمک میکنند.
جالب است بدانید که بروکلی غنی از ویتامین C است که برای کاهش علائم آلرژی نقش موثری دارد.
کاروتنوئیدها مثل زاکسانتین، بتاکاروتن و فسفر و ویتامینهای دیگر مانند ویتامین A، B مختلط، C و E موجود در بروکلی برای سلامت چشمی بسیار خوب هستند و این مواد از بینایی در برابر انحطاط و آب مروارید ماکولار محافظت میکنند.