پخش زنده
امروز: -
اگرچه همه سبزیجات سرشار از ریزمغذیهای ضروری و مورد نیاز بدن هستند، اما کارشناسان تغذیه مصرف تعدادی از مغذیترین آنها را در طول هفته توصیه میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مصرف اغلب سبزیجات اعم از نوع برگی، غدهای یا انواع کلمها به اندازهای مفید هستند که میتوان آنها را هدیهای از طبیعت دانست.
موادی مانند آنتی اکسیدانهای تقویت کننده سیستم ایمنی، فیبر، ویتامینهای گروه ب و مواد معدنی از مواد مغذی موجود در این خوراکیها هستند که تاثیر بزرگی بر سلامتی بدن میگذارند.
مصرف سبزیجات سالم با کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطانهای ناشی از سبک زندگی مرتبط است.
علاوه بر این مطالعات نشان میدهد مصرف مقدار کافی از این سبزیجات سالم (حداقل ۵ وعده در روز) بر داشتن روحیه بهتر و احساسات مثبت شخصی مانند شادی و رضایت درونی نیز تاثیرگذار است.
کدوحلوایی
یک فنجان کدوحلوایی نزدیک به ۵۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C و بیش از ۱۰درصد پتاسیم، فیبر و منیزیم را تامین میکند. همچنین منبع خوبی از بتاکاروتن است که برای سلامت چشم و بینایی ضروری است.
هویج
هویج سرشار از ویتامین C، بتا کاروتن، فیبر، پتاسیم و ترکیباتی است که خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطان روده را کاهش میدهد.
پیاز
پیاز سرشار از ریزمغذیهای ضروری، ویتامین C، پتاسیم و ترکیبات ضدسرطان است. کوئرستین موجود در پیاز خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب دارد و به کاهش فشار خون و بهبود سلامت کلی قلب کمک میکند. جالب اینجا است که لایههای بیرونی پیاز بالاترین غلظت ترکیبات آنتیاکسیدانی را دارند.
کلمغنچهای
همه سبزیجات چلیپایی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب هستند. این کلمهای کوچک سرشار از ویتامین K هستند که برای لخته شدن خون و سلامت استخوانها ضروری است.
قارچ
قارچها کالری، چربی و سدیم کمی دارند و حاوی ویتامینهای گروهB، فیبر، پتاسیم و ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند. ویتامین D موجود در قارچ به جذب کلسیم و تقویت استخوانها کمک میکند.
سیبزمینی
سیبزمینی سرشار از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین C، پتاسیم و فیبر است. پتاسیم فراوان موجود در سیبزمینی با عوارض مصرف بیشازحد سدیم در رژیم غذایی، مقابله و به کاهش طبیعی فشار خون کمک میکند.
فلفلدلمهای
فلفلدلمهای، بهویژه فلفلهای قرمز، زرد و نارنجی، منبع کمتر شناختهشده ویتامین C هستند. همچنین منبعی از کاروتنوئیدها است که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن میشوند.
نخودفرنگی
نخودفرنگی یکی از سبزیجات حاوی پروتئین و سرشار از فیبر، ویتامین C، آهن، ویتامین B ۶، منیزیم و پتاسیم است.
چغندر
این سبزیجات ریشهای رنگارنگ مملو از مواد مغذی مثل فیبر، پتاسیم، فولات، منیزیم و فسفر هستند. چغندر حاوی ترکیباتی به نام بتالین است که فعالیت آنتیاکسیدانی دارد.