رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: ۹۱ درصد از کلاسهای درس استاندارد سازی شد و ۴۹ هزار کلاس نیز با استانداردهای ما تطابق ندارد.
وی گفت: اگر اعتبارات ما در بودجه ۱۴۰۲ به موقع جذب شود ما تا پایان دولت سیزدهم این موضوع را حل خواهیم کرد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: در آموزش و پرورش قرارگاه جهادی راه اندازی کردیم تا سامانههای غیراستاندارد مدارس را برطرف کنیم.
خان محمدی درباره حرکت نهضت مدرسه سازی به سمت مدارس نانون و مبحث ۱۹ ساختمان گفت: در اولین رویداد مدارس آینده ۱۱۰ موضوع را دانشگاهیان و شرکتهای دانش بنیان ارسال کردند که ۱۰ طرح منتخب شد که از این طرحهای برگزیده حمایت میکنیم. قرار شد دیوار بین مدرسه و تکنولوژی از بین برود و در محتوای آموزشی استفاده کنند تکنولوژیهای جدیدی که بچهها به راحتی بتوانند به دنیای بیرون مرتبط شوند با آن استانداردی که در ذهن مان است برای مدارس آینده فاصله داریم.
وی درباره برنامه ریزی "مدارس آینده" گفت: در بخش تکنولوژی مدارس را سریع میتوانیم اجرا کنیم، اما برای بخشهای نرم افزاری باید از شرکتهای دانش بنیان کمک بگیریم، اما برای رسیدن به آن نقطه که مطلوب ماست فاصله خیلی زیاد است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس افزود: شروع کار ما در مدرسه سازی به نگاه آینده است که مدارس پیش ساخته، صنعتی سازی یا مدارس سبز در مجموع چندان چشمگیر نیست ۲۸۰ مدرسه صنعتی سازی شده و ۶۴ مدرسه سبز هم برنامه ریزی شد.
خان محمدی گفت: ۱۳ درصد مدارس نیازمند مقاوم سازی دارد و ۶ درصد مدارس با ۳۳ هزار کلاس درس نیز نیازمند تخریب و بازسازی است یعنی دیگر سازه آن شاید مطلوب بچهها نیست معمولاً اگر این مدارس به نقطه خطر برسد اعلام میشود کارشناسان ما بررسی میکنند، معمولاً این است که این مدارس درشیفت مخالف مدرسه دیگری استقرار پیدا میکنند تا این مسئله حل شود، اولویت اول ما مدارس تخریبی است که ۳۳ هزار کلاس درس است.
برای نهضت مدرسه سازی تسهیلاتی در نظر گرفتیم که فروش املاک مازاد و یا تهاتر است که ما این املاک را به دولت ارائه کردیم معادل آن پروژههایی که بایستی با این تهاتر شود هم کنار آن قرار دهیم، این یک ظرفیت است که در مراحل تصویب است.
وی درباره اقدامات صورت گرفته برای مدرسه سازی گفت: از صندوق ذخیره ارزی تقریباً ۶۵ میلیون دلار که ۵۰ میلیون دلار همین اخیراً بود درخواست کردیم که در شورای سران اقتصادی خیلی سریع تصویب شد و این مسئله را سریع حل کنیم.
وی با اشاره به پایین بودن سرانه فضای آموزش کشور گفت: خیران مدرسه ساز پارسال سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ما آوردند و تعهد دارند و دولت هم معادل آن عدد سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان گذاشت که کنار هم مدارس را بسازند، یعنی از ما جلوتر حرکت کردند همچنین خیران از شهریور در بیست و چهارمین جشنواره تاکنون حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ما تعهد دادند.