مدیرحوزههای علمیه کشور در آیین معرفی کتاب «دوباره فردوس» گفت: این کتاب در واقع یک کتاب الهامبخش و آموزنده است و این مراسم در امتداد گام دوم انقلاب اسلامی تشکیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، آیتالله علیرضا اعرافی، شب گذشته در آیین معرفی کتاب «دوباره فردوس» که
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر کارآمدی جهادسازندگی، گفت: باید تلاش کنیم تا روح انقلابی در متن جامعه زنده بماند و در عرصه بین الملل هم اینگونه است، امروز ظرفیت بی نهایتی برای انتشار معارف اسلامی و اندیشههای انقلاب اسلامی وجود دارد و ما درصد کمی از آن استفاده کرده ایم، البته دلایلی دارد؛ اما آنچه مهم است این است که روح جهادی، اندیشه انقلابی و شور و خروش درونی انسانهای وفادار به آرمانهای بزرگ الهی باید همواره زنده باشد چه در جنگ و صلح، در سیاست، اقتصاد، در فرهنگ و معیشت و هر جا این روح انقلابی منضبط باشد معجزه میآفریند.
امام جمعه قم بیان کرد: و کتاب «دوباره فردوس» این روح انقلابی و جهادی را فریاد میزند و این را باید گفت در تاریخ بیش از هزار ساله روحانیت که برآمده از ملت ایران و امت اسلام است اگر سخنی از روحانیت و حوزه بیان میکنیم، در درون آن عظمت ملت ایران وجود دارد، به طور مثال حاج عبدالکریم حائری در سال ۱۳۰۱ به قم آمدند، اگر مردم قم و جامعه ایران در آن خفقان رضاخانی همدلی با روحانیت نداشتند، مگر میشد کاری انجام داد؟ روحانیت ریشه در مردم دارد و تا پایان نیز با آنها هستیم، روحانیت در تاریخ هزار ساله چند جا نقش داشته، نقش علمی، ترویجی و تبیین معارف دینی برای اینکه دانش اسلامی را شکوفا سازد، همچنین نقش تبیینی و ترویجی که در جامعه داشته و سوم نقش سیاسی در اقامه دین در قالب نهضتها و انقلابها در ایران و کشورهای مختلف و چهارم نقش اجتماعی، خدماتی، مردمی و امدادی که در ذیل رسالتهای حوزه و حوزویان است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: در چند سال اخیر در حوادثی همچون سیل، زلزله و کرونا شبکهای در روحانیت شکل گرفت که بیش از دهها هزار طلبه پای کار حضور دارد، در کرونا بیش از ده هزار طلبه پای کار بودند، گاهی آن زمان مطرح میشد که کار طلبه جوان این نیست و برخی موافق بودند، اما ما معتقدیم روحانیت در ذیل آرمانهای بزرگ حوزه باید خدمت کنند و این سابقه هزار ساله دارد و یکی از این نمونه ها، رهبر انقلاب است که در جوانی در کنار مردم فردوس و زلزله مصیبت بار آن سال در ۱۳۴۷ به طور میدانی به خدمت پرداختند و خاطرات ایشان در این کتاب منتشر شده است. ایشان عمری از نوجوانی تاکنون در جهاد بوده اند و لحظهای از جهاد عقب ننشسته اند، هجمه شیاطین عالم به این نماد ایران و انقلاب به این دلیل است که مجاهدی را میبینند که از نوجوانی در هر میدانی پیشرو، پیشگام و راهبر بوده است و ما گوشه کوچکی را در میدان فردوس میبینیم.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: طلاب، جهادگران و بسیجیان مردمی باید بدانند روحیه انقلابی و جهادی امری لازم و نیازمند صیانت، رشد و ارتقاست و هر کجا آن را نداریم با مشکل مواجه میشویم، در حوزه نیز سعی شده این موضوع مورد توجه باشد دبیرخانه گروههای جهادی، ستاد حوادث و ستادهای راهبری و اقتصاد مقاومتی و طرحهایی از این دست همواره وجود داشته و به این مقوله توجه داشته است. اعزامهای اخیر در برخی از بحرانها بیانگر این موضوع است، بطوریکه در ایام فاطمیه بیش از ۷ هزار طلبه که ۲ هزار نفر از خواهران بودند با هدف جهادتبیین به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه تأکید کرد: جهاد تبیین و گفتمان سازی و ترویج دستاوردهای انقلاب و تبلیغ و تبیین، جهاد بزرگی است که رهبری معظم انقلاب بارها به آن اشاره داشته اند و لذا از قوای سه گانه، جامعه بزرگ زنان و مردان و جوانان باید پای کار بیایند و در دو جهاد شجاعانه تلاش کنند، اول جهاد؛ «تبیین، گفتمان سازی، ترویج دستاوردهای انقلاب و معارف انقلاب» و دوم جهاد «کار، کارآمدی، پای کار حل مشکلات آمدن توسط قوای سه گانه» است و ما باید از قهرمان کتاب دوباره فردوس الهام بگیریم.
در این مراسم همچنین حجت الاسلام سعید صلح میرزایی، رئیس دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری در سخنانی اظهار کرد: کتاب «دوباره فردوس» به قلم سید علیرضا مهرداد، روایتی از اولین اردوی جهادی جوانان انقلابی در شهریور ۱۳۴۷ است و برای اولین بار، خاطرات منتشر نشده از رهبر معظم انقلاب در موضوع حضور ایشان در زلزله فردوس در این کتاب ۲۴۰ صفحهای گنجانده شده است.
وی افزود: کتاب «دوباره فردوس» پس از مصاحبه با بازماندگان زلزله مهیب فردوس و گروههای امدادی روحانیونی که در آن زمان حضور داشتند، به رشته تحریر درآمده و تدوین این کتاب حدود چهار سال زمان برده است. این کتاب روایت یک افتخار گمشده و یک گنجینهای تمام نشدنی در تاریخ فردوس و سال ۴۷ است که در این سالها از آن غفلت شده بود.
حجت الاسلام صلح میرزایی خاطرنشان کرد: سیزدهم شهریورماه سال ۱۳۴۷ زمانی که شهرستان فردوس در خراسان زلزله هفت ریشتری را تجربه کرد و بیش از هفت هزار جانباخته به همراه داشت، رهبر معظم انقلاب که آن زمان تنها ۲۹ سال داشتند، به عنوان یک روحانی مردمی و دغدغهمند، پس از اطلاع از وقوع زلزله، طی حضوری ۲ماهه در این شهر ضمن جمعآوری کمکهای مختلف مردمی، پایگاه امداد روحانیت را ایجاد کردند و اقدامات مهمی را در خدمترسانی به مردم زلزلهزده فردوس سامان دادند.
این اثر توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای در قم منتشر شده و در حال حاضر چاپ دوم آن روانه بازار نشر شده است.
علاقه مندان میتوانند برای تهیهی این کتاب به کتابفروشیهای سراسر کشور یا به پایگاه اینترنتی انتشارات به آدرس www.khameneibook.ir مراجعه نمایید.