مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از روند رویتپذیری مراکز زیرمجموعه وزارت عتف انتقاد کرد و خواستار افزایش آن شد.
وی در مورد برندسازی غذای طیب بیان کرد: با توجه به پذیرش غذای حلال در سطح جهان میبایست نشان طیب را با انتشار مقالات بینالمللی و یک استراتژی قوی، به گونهای معرفی کنیم که قدرت رقابت با برند حلال را داشته باشد.
در ادامه رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: تدوین نقشه راه صمغهای بومی ایران با رویکردهای اصلی کاهش وابستگی به واردات صمغها و ایجاد زیرساختهای صادرات و توسعه فناوری با رویکرد افزایش تولید و ارتقای بهرهوری و همچنین تدوین چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران مهمترین اقداماتی است که در این موسسه به منظور جلوگیری از خام فروشی و افزایش ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی کشور انجام شده است.
دکتر سیدمحمد علی رضوی گفت: با توجه به اهمیت رویتپذیری مراکز پژوهشی و به منظور پیگیری مجدانه این موضوع، کارگروه رویتپذیری در موسسه تشکیل شده است.
وی در مورد اجرای ایده نشان غذای طیب در موسسه افزود: ایده اولیه این نشان در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفت که پیرو آن طرح مطالعاتی طراحی نشان غذای طیب در این موسسه اجرا شد که پس از آن طراحی مدل مفهومی زنجیره تولید نان طیب با همکاری بخش خصوصی اجرا شد.
رضوی با بیان اینکه این نشان در حال حاضر با همکاری آستان قدس رضوی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرحله تجاریسازی در سطح ملی و بینالمللی است گفت: تعیین معیارهای کنترل کیفی در زنجیره تولید محصولات غذایی طیب در حال انجام است که هم اکنون موسسه کیفیت رضوی آستان قدس رضوی، طراحی و تدوین مدل ارزیابی کیفیت و رتبهبندی را برای محصولات خرما، پسته، برنج و زعفران با همکاری سازمان ملی استاندارد برعهده دارد.
دکتر ابوالفضل پهلوانلو، معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این مراسم گفت: شناسایی چالشهای ملی در ایمنی و امنیت غذایی و ارائه راهبردهای برون رفت و پاسخ گویی به نیازهای پژوهشی و نوآورانه صنعت غذای کشور جهت گیریهای اصلی پژوهشی در برنامه دوم توسعه موسسه به شمار میروند.
وی ادامه داد: در این زمینه کاهش وابستگی صنایع غذایی کشور به مواد اولیه وارداتی، تمرکز بر جیرههای غذایی گروههای خاص و شرایط اضطرار، توسعه روشهای نوین برای کاهش ضایعات مواد غذایی و استفاده مجدد از آنها و پاسخگویی به نیازهای تکنیکی و نوآورانه واحدهای صنعتی، سازمانهای علمی و اجرایی در حوزه صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
وی به توسعه ارتباطات صنعتی، پژوهشی و فناوری این موسسه در سالهای اخیر اشاره و بیان کرد: از ابتدای راهاندازی مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه تاکنون ۲۵۱ قرارداد پژوهشی و فناوری با شرکتهای صنعتی در حوزه تخصصی صنعت غذا منعقد شده است.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: امضای ۳۹ تفاهمنامه همکاری و انعقاد ۲۶ قرارداد پژوهشی با دانشگاهها و موسسات پژوهشی خارج از کشور، عضویت در کارگروه بینالمللی آسیا – اقیانوسیه پروبیوتیکها بخشی از دستاوردهای این موسسه در حوزه ارتباطات بینالملل به شمار میرود.
پهلوانلو گفت: نمایه نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی در پایگاه بینالمللی Scopus و کسب رتبه «بینالمللی» از کمیسیون نشریات علمی وزارت عتف و همکاری در تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور و انتخاب مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای راهبردی تدوین این سند از دیگر دستاوردهای قابل ذکر این موسسه میباشند.
همچنین سابقه فعالیت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به سال ۱۳۵۹، تشکیل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران منطقه خراسان برمیشود که متناسب با نیازهای داخلی در سال ۱۳۸۱ به پژوهشکده تحقیقات و توسعه فناوری و با توجه به مزیتهای منطقه شمال شرق کشور در سال ۱۳۸۵ به پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تغییر نام داد.
گفتنی است این موسسه در سال ۱۳۹۶ با تاسیس دو پژوهشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پیشرفته مواد غذایی از پژوهشکده به موسسه پژوهشی ارتقا یافت.