معاون وزیر صمت از بهره برداری ۶ شهرک فناوری و ایجاد ۱۰ مرکز نوآوری ذیل برنامه توسعه خوشههای کسب و کار و همچنین شناسایی ۱۵۰۰ واحد مستعد دانش بنیان شدن در سطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.
راه اندازی شهرکهای فناوری، ایجاد کلینیکهای تخصصی در مراکز خدمات فناوری و کسب و کار، حمایت از شرکتهای دانش بنیان، ایجاد مراکز نوآوری و مبادله فناوری و فن بازارهای منطقهای در کنار توسعه خوشههای کسب و کار و نظام مبادلات پیمانکاری فرعی از اهم مواردی بود که در این نشست بهعنوان مهمترین ظرفیتهای مشترک دو طرف برای ارتقاء همکاریها مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد که چارچوب مناسبی برای توسعه همکاریهای فیمابین تدوین شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این دیدار با اشاره به بهره برداری از ۶ شهرک فناوری توسط سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، اظهار داشت: ۱۳۵ واحد فناور در این شهرکها مستقر شدهاند و ۲۰۵ مشاور تخصصی نیز با آنها همکاری میکنند.
علی رسولیان افزود: ۲۹ کلینیک کسب و کار با ۱۴۰۰ مشاور عضو و ۳ هزار و ۶۹۹ خدمت ارائه شده در شهرکها و نواحی صنعتی کشور راه اندازی شده است.
وی همچنین با اشاره به بهره برداری از ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در سطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور اضافه کرد: ۵۷۳ مشاور با اشتغالی بالغ بر یک هزار نفر در این مراکز مستقر هستند و در شش ماهه نخست سال جاری ۶۵۶ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال قرارداد خدمات مشاوره با واحدهای صنعتی و تولیدی منعقد کردهاند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور تأکید کرد و ادامه داد: هم اکنون ۷ هزار شرکت دانش بنیان در سراسر کشور وجود دارد. همچنین یک هزار و ۵٠٠ شرکت مستعد دانش بنیان شدن در سطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شده که از این تعداد حدود ۶٠٠ شرکت دانش بنیان شده است.
رسولیان یادآور شد: راهبری فن بازارهای منطقهای در ۱۸ استان کشور نیز توسط سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران انجام میشود که از این طریق تا کنون ۱۷۷۱ نیاز فناورانه شناسایی و ۴۵۶ نیاز فناورانه رفع شده است.
وی به برنامه توسعه خوشههای کسب و کار نیز اشاره کرد و گفت: ۵۰۵ خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده، ۳۱ پروژه توسعه خوشهای درحال اجراست و ۱۲۲ پروژه توسعه خوشهای نیز خاتمه یافته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین توضیح داد: ۱۰ مرکز نوآوری ذیل برنامه توسعه خوشههای کسب و کار ایجاد شده است که این مراکز در اقصی نقاط کشور و در قالب رشته صنعتهای تخصصی درحال فعالیت هستند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور نیز در این دیدار اظهار داشت: شهرکها و نواحی صنعتی ظرفیت بسیار مناسبی برای استقرار شرکتهای توانمند نوآور و فناور هستند و با حمایت از شرکتهای دانش بنیان باید زمینه استقرار هرچه بیشتر آنها را در این مناطق فراهم آورد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی افزود: خوشههای صنعتی از خلق ایده تا مدیریت صادرات را میتوانند انجام دهند و برنامه توسعه خوشهای با توجه به آمایش صنعتی، اقدام مناسبی از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بوده است.
وی اضافه کرد: در زمینههایی از جمله حمایت از شرکتهای دانش بنیان، مبادله فناوری، فن بازارهای منطقهای و توسعه خوشههای کسب و کار مبتنی بر فناوری و نوآوری، آمادگی گسترش همکاریها را داریم تا به توسعه فناوری و دانش بنیان شدن صنعت کمک کنیم.