یک شرکت دانشبنیان یزدی توانسته برای اولین بار در کشور، محصول بدون گلوتن بر پایه کینوا را برای بیماران مبتلا به سلیاک تولید کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، فوق تخصص گوارش و مسئول درمانگاه سلیاک در یزد گفت: سلیاک یک اختلال گوارشی است که با خوردن گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) باعث آسیب به روده کوچک میشود.
دکتر افلاطونیان ادامه داد: سوء جذب ناشی از آسیب روده باریک، کم خونی، اسهال مزمن، درد شکم، اختلال رشد، خستگی، تهوع، سردرد، نفخ، یبوست، زخمهای دهانی، ریزش مو از شایعترین علائم ابتلا به سلیاک است.
وی افزود: سلیاک بیماری ناشناختهای است که درمان ندارد و تنها راه کنترل آن مصرف محصولات بدون گلوتن است.
اما اکنون یک شرکت دانش بنیان یزدی توانسته به محصولی جدید برای بیماران سلیاکی دست پیدا کند.
مدیر شرکت دانش بنیان یزدی با بیان اینکه کینوا یک شبه غله است که در استان یزد و کشور تولید میشود، اظهار داشت: کینوا گیاهی بدون گلوتن است و توانستیم با فرمولاسیون خاصی با بهره گیری از آرد کینوا، محصولی بدون گلوتن بر پایه کینوا تولید کنیم.
دکتر ملاخلیلی با اشاره به این که این محصول مناسب بیماران مبتلا به سلیاک است ادامه داد: این محصول با همکاری دانشگاه و صنعت برای اولین بار در کشور تولید شده و با دستیابی به این فناوری اکنون ایران بعد از هلند و کانادا انحصار این محصول در جهان را از آن خود کرده است.
آزاده پور حسینی، کارشناس تغدیه یادآور شد: کینوا به دلیل ارزش تغذیهای بالا به خاویار گیاهی معروف است و قابلیت هضم نسبتا بالایی را دارد.
آزاده پور حسینی گفت: کینوا مقادیر کافی از هر ۹ اسید آمینه ضروری بدن را داراست و همچنین، از نظر فیبر، منیزیم، ویتامینهای گروه ب، آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، ویتامینای و انواع آنتیاکسیدانهای مفید بسیار غنی است.
توسعه کشت کینوا امسال از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در راستای اجرای اصلاح الگوی کشت است و استان یزد به عنوان پایگاه تولید بذر کینوا در کشور معرفی شده است.
محصول این شرکت دانش بنیان اگر با حمایت مسئولان توسعه یابد، علاوه بر رفع نیاز بیماران، هم برای استان یزد سودآوری دارد و هم برای کشور ارزآوری در بر خواهد داشت.